Bulsi gaze redom, stota pobeda Tibodoa

Nikola Peković se vratio u tim Minesote koja je protiv Voriorsa prekinula seriju od tri poraza i vratila se u trku za plej of, Mličić, Radmanović i Pavlović nisu igrali

  • 0

Čikago Bulsi sigurno drže prvo mesto u ligi, niko im ništa ne može čak i ako igraju bez najboljeg igrača i prošlogodišnjeg MVP-a Derika Rouza. Protiv silnih bikova nikakve šanse nije imao ni Orlando koji je u svom Amvej centru postigao samo 59 poena . To je najmanje što su Bulsi primili još od treće utakmice finala plej-ofa 1998, kad im je Juta ubacila samo 54 poena.

Karlos Buzer je ostvario dabl-dabl, 24 poena i 13 skokova, Džon Lukas 20, a Luol Deng 14. Dvajt Hauard je bio jedini igrač Medžika sa dvocifrenim učinkom - 18 poena.

Ovo je bila stota pobeda trenera Bulsa Toma Tibodoa do koje je došao u samo 130 utakmica, što je rekord NBA lige.

Nikola Peković se vratio u tim Minesote koja je protiv Voriorsa prekinula seriju od tri poraza i vratila se u trku za plej of. Bivši centar Partizana nije mnogo igrao, za 11 minuta postigao je šest poena, uhvatio dve lopte i imao jednu asistenciju. Darko Miličić nije bio u sastavu.

Blistao je Kevin Lav sa rekordnim 39. dabl-dablom sezone (36 poena i 17 skokova), a istakao se i Luk Ridnaur sa 10 poena i 11 asistencija. Entoni Toliver je postigao 10 poena, sve u poslednjoj deonici utakmice.

Voriorse je predvodio Dejvid Li sa 25 poena i devet asistencija.

Boston je teškom mukom pobedio Atlantu. Hoksi su vodili tri četvrtine, ali onda je usledila serija kelta od 11:0. Gosti su postigli 29 poena u poslednjoj deonici, a samo 31 u celom prvom poluvremenu.

Rej Alen je ubacio 19 poena, Kevin Garnet 16, a Pol Pirs 13. Redžon Rondo je ostvario novi dabl-dabl sa 10 poena i 13 asistencija.

Bek Džo Džonson bio je najefikasniji u Atlanti i na celom meču sa 25 poena, centar Zaza Pačulija standardno dobar sa 16 poena i 13 skokova, dok je Džoš Smit podbacio sa, za njega skromnih, 10 poena.

Vladimir Radmanović i Saša Pavlović nisu igrali. Krilo Hoksa zbog povrede leđa nije ni bio u sastavu, dok je Pavlović ceo meč odgledao s klupe.

 

Golden Stejt - Minesota 93:97

Denver - Dalas 95:112

Orlando - Čikago 59:85

Nju Džerzi - Klivlend 100:105

Atlanta - Boston 76:79

Šarlot - Filadelfija 80:105

(Telegraf / foto: nba.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA