Da li UEFA čeka incident Grobara za konačnu presudu Srbiji?

Iznenadno odlaganje odluke povodom utakmice Srbija - Albanija naterao je mnoge da se zamisle da li je taj potez uzrokovan time što se od 21.05 igra utakmica trećeg kola Lige Evroe između Partizana i Bešiktaša

  • 15

U četvrtak smo očekivali da će UEFA saopštiti konačnu odluku o kaznama uzrokovanim incidentima koji su prekinuli utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije.

Ujutru je iz Niona stigla informacija da će disciplinci UEFA objaviti odluku u petak, zbog "obilne dokumentacije sa dokazima obe delegacije i sastanaka koji će prema najavama biti odvojeni".

Ovakav iznenadni splet okolnosti naterao je mnoge da se zamisle da li je odlaganje odluke uzrokovano time što se od 21.05 igra utakmica trećeg kola Lige Evroe između Partizana i Bešiktaša.

Navijači turske ekipe najavili su dolazak u Humsku, a grupa će doći iz Prizrena koja će verovatno za cilj imati i nove provokacije usred Beograda. Imajući u vidu da je na 147. večitom derbiju zapaljena zastava Albanije i da je opet bilo pokliča usmerenih protiv albanskog naroda.

Iz tog razloga je sasvim opravdana strepnja da li će navijači Partizana odgovoriti na eventualne provokacije navijačima Bešiktašima, ili će možda, napraviti kiks za koji UEFA može da se "uhvati" i iskoristi za formiranje odluke kada su u pitanju kazne za FS Srbije.

Moguće je da je UEFA želela i da izbegne nove incidente posle saopštavanja kazne, pogotovo ako je oštra Srbiju. Opet, fudbalska Evropa i dalje gleda ka našoj zemlji posle 147. derbija, tako da je okršaj Partizan - Bešiktaš zbog čitavog spleta okolnosti na radaru.

Podsetimo i da je srpski predstavnik u Ligi Evrope već "popio kaznu" za transparent "Only Jews and Pussies", koji su Grobari istakli na meču prvog kola sa Totenhemom.

Nadamo se da incidenata neće biti, pogotovo jer nije isključeno da bi UEFA mogla da bude nedosledna i da nove nerede stavi u konktekst odluke koja će da pogodi Srbiju i njen fudbal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сима

    23. oktobar 2014 | 15:32

    Гробари будимо вечерас ЉУДИ иако смо Срби!

  • Aca

    23. oktobar 2014 | 15:21

    Mislim da mozda cekaju da legnu na racun uefa pare od nekog jakog lobija

  • Koja

    23. oktobar 2014 | 15:44

    Zezace nas ta evropa jos jedno 100 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA