Partizan ponižen od Bešiktaša kao nikad ranije u Evropi! (FOTO) (VIDEO)

Nikada crno-beli na svom terenu nisu doživeli ovako ubedljiv poraz, a što je možda još bolnije za navijače jeste da je mogao da bude i ubedljiviji* Nikolićevi puleni i dalje su bez postignutog gola u Ligi Evrope

  • 84

Pravu katastrofu, kakvu nikada u svojoj istoriji nije doživeo na domaćem terenu, doživeo je sada Partizan u sudaru sa Bešiktašom 4:0, u Ligi Evrope.

Partizan - Šahtjor 0:3 2010/2011

Partizan - Okser 1:4 2006/2007

Partizan - Makabi Petah Tikva 2:5 2005/2006

Partizan - Bajern Minhen 0:3 2002/2003

Partizan - CSKA Sofija 1:4 1962/1963

Ovo su do utakmice 3. kola drugog po jačini takmičenja u Evropi bili najteži porazi crno-belih na stadionu u Humskoj, ali njih su prevazišli puleni Marka Nikolića koji još uvek nisu uspeli da postignu pogodak ove godine u takmičenju po grupama, a mogli su da prime još neki.

Dobro će svi igrači, ali i navijači Partizana zapamtiti ime Gokana Torea koji je održao pravu fudbalsku lekciju svima na stadionu, a njegov učinak od dve asistencije i pogotka je samo bio šlag na tortu, jer ono što je on radio sa odbranom srpskog vicešampiona dugo niko nije uradio.

PARTIZAN - BEŠIKTAŠ 0:4

(Kavlak 18, Demba Ba 45, Ozjakup 52, Tore 54)

Partizan: Lukač, Volkov, Stanković, Ćirković, Stevanović, B. Ilić, Drinčić (od 61. Marković), Pantić, Živković (od 67. Grbić), Škuletić, Lazović (od 61. Ninković).

Bešiktaš: Zengin, Ujsal, Sivok, Franko, Mota, Kavlak, Ozjakup (od 78. Kojbaši), Hačison, Tore (od 64. Kojunlu), Šahan, Demba Ba (od 69. Tosun).

Ne baš dobri uslovi na terenu u Humskoj dočekali su fudbalere Partizana i Bešiktaša, zbog čega je i odigravanje meča u jednom trenutku došlo u pitanje. Problem sa natopljenošću terena video se od prvog minuta po kretanju lopte, ali i po trčanju igrača i to je ono što je uglavnom obeležilo prvih 15 minuta meča.

Gostujući igrači su od početka preuzeli terensku inicijativu što im je donelo zasluženo vođstvo u 18. minutu. Pravi projektil Kavlaka sa nekih 25-6 metara završio je iza leđa Lukača koji je mogao bolje da bude postavljen, a 10 minuta kasnije moglo je da bude 2:0, ali je stativa posle udarca Torea, za koga crno-beli defanzivci nisu imali rešenja, spasla domaći tim.

Posle toga su se malo oslobodili Nikolićevi puleni i počeli otvorenije da igraju, a Andrija Živković je propustio stopostotnu šansu, odnosno Zengin je reflaksno odbranio njegov udarac iz peterca. Kazna za to je stigla u poslednjem minutu prvog dela, ponovo je Tore izbacio čitavu odbranu Partizana i spojio Dembu Ba sa golom koji je tukao iz prve, a lopta kroz noge prošla Lukaču i završila u mreži.

Kako su završili prvo, tako su ušli u drugo poluvreme igrači Bepšiktaša, a pravi blickrig su izveli od 52-54. minuta čime su presekli igrače Partizana, čije su greške ruku na srce doprinele pogocima  Ozjakupa i Torea.

Prvo je Ozjakup ostao sam na 7-8 metara od gola i iskoristio dodavanje Torea da reši pitanje pobednika, a onda je asistent kod prethodna dva gola i najbolji pojedinac susreta, Gokan Tore zapečatio sudbinu crno-belih.

Liga Evrope, Grupa J, rezultati:

Partizan - Bešiktaš 0:4

Totenhem - Asteras 5:1

Tabela: Totenhem 7, Bešiktaš 5, Asteras 4, Partizan 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA