Na ono što je uradio ovaj momak, Francuzi su čekali 65 godina! (FOTO) (VIDEO)

Karlos Eduardo iz Nice postao je prvi fudbaler koji je na jednoj utakmici Lige 1 postigao pet pogodaka još od legendarnog Adreasa Strapea koji je to učinio davne 1949. godine

  • 0

Francuska Liga 1 ne važi za neku od efikasnijih u Evropi, to najbolje znaju kladioničari, jer se pre svega retko desi da u ovom šampionatu padne 3 i više golova na utakmici. Zato i ne čudi što su punih 65 godina čekali na učinak kakav je imao Karlos Eduardo na meču između Gengampa i Nice.

Sama činjenica da je na ovom duelu palo DEVET golova, odnosno da je konačan rezultat 7:2 u korist gostiju sa Azurne obale, je kuriozitet, a kada se na to doda je pet golova postigao Brazilac onda to poprima ogromne srazmere.

Nisu mnogo dugo u "zemlji Gala" videli takvu igru i eksploziju jednog fudbalera, mada u njihovom šampionatu si igrali ili igraju veliki asovi poput Ibrahimovića, Kavanija i ostalih, ali su svi oni pali u senku ofanzivnog veziste Nice. Brazilski fudbaler je učinio nešto što za nogom nije pošlo mnogim generacijama igrača.

Dati bilo kome pet golova nije lako ni na treningu, a kamoli u najvišem fudbalskom rangu i zato takav učinak zaslužuje svako poštovanje i divljenje. Ofanzivni vezista je ovime prekinuo nekoliko tradicija i oborio nekoliko rekorda. Osim što je prvi igrač u istoriji kluba koji je pet puta zatresao mrežu, on je i prvi igrač posle 10 godina koji je ostvario het-trik u dresu Nice, pre njega je to učinio Viktor Agali.

On je prvi igrač sa pet golova na jednom meču posle Andresa Strapea koji je takav učinak imao davne 1949. godine kada je nosio dres Lila. I za kraj recimo samo da je Eduardo za samo 53 minuta uspeo da pet puta matira rotivničkog golmana i da jednom asistira za pogodak. Zaista zaslužuje naklon svih!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA