HRVATSKO TENISKO ČUDO: Volim što me zovu Bejbi Đoković!

Nova zvezda "belog sporta" odmah je dobio nadimak koji će morati i da opravda, a on kaže da kada igra svoj najbolji tenis onda i jeste sličan prvom reketu sveta

  • 6

Nova teniska zvezda u usponu, Borna Ćorić zaludeo je svet prošle nedelje kada je kao 17-godišnjak počistio sa terena Rafaela Nadala i odmah postao hrvatsko čudo na ATP listi, a nije prošlo ni nekoliko sati, već je dobio nadimak i to "Bejbi Đoković" kako su ga prozvali mediji po najboljem reketu sveta, Novaku Đokoviću.

Da li zato što dolaze sa istog podneblja ili zbog stila igre, ali talentovani Hrvat je vrlo brzo dobio nadimak sa kojim će morati da se izbori, jer osim što predstavlja čast, takođe nosi i određenu dozu pritiska i obaveze. Ipak, mladi Ćorić kaže da mu je drago što ga smatraju mlađom verzijom najboljeg svetskog igrača, jer kada igra najbolji tenis, onda on to i jeste.

- Odlično sam igrao u Bazelu. Odigrao sam nekoliko kvalitetnih mečeva i pobedio dvojicu igrača iz Top 15, a jedan od njih je Nadal. Igrao sam svoj najbolji tenis u dosadašnjoj karijeri. Drago mi je zbog poređenja sa Đokovićem i tačno je da kada igram dobro sam najsličniji njemu, ali ipak ja sam ja - Bejbi Borna - rekao je Ćorić koji sanja da jednog dana bude na mestu srpskog tenisera.

On je inače najmlađi teniser u poslednjoj deceniji koji je uspeo da uđe među prvih 100 na ATP listi, jer od ovog ponedeljka zvanično zauzima 93. poziciju posle neverovatnog uspeha na turniru u Bazelu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    27. oktobar 2014 | 19:23

    Svaka čast

  • Sanja

    27. oktobar 2014 | 21:20

    Ne razumem zasto se daje tako veiki znacaj tome sto je pobedio Nadala, pa nije jedini, imao je srece i to je to....

  • Dr_sokrates

    27. oktobar 2014 | 23:37

    Dečko spusti se na zemlju. Tamo daleko je sunce. Pobedio si nadala koji nije ni 10% pripremljen od njegovih 100% jel je bio na lekovima zbog upale slepog creva. Da bi rekao za sebe, bravo uspeo si... nadala moraš da dobiješ kada je 100%spreman i igra onako kako ume. Čestitke i svakom slučaju. Ali ne leti pre vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA