NJEGA ĆE ČUVATI RADULJICA: Džin od 236 cm i 168 kg čeka srpskog centra! (FOTO)

Ako ste mislili da će naš reprezentativac biti dominantan u kineskoj ligi, onda da znate ima neko ko je kadar da ga zaustavi

  • 5

Mnogi su mislili da će Miroslav Raduljica biti najdominantniji centar u kineskoj ligi kada je potpisao ugovor sa Šandong Lajonsima, ali verovatno ni on nije slutio da će imati ovakvog protivnika. On bi mogao da se nađe u direktnom duelu sa 236 cm visokog i 168 kg teškog Sun Mingminga koji već pet sezona nastupa za Peking Dakse.

Ovaj "džin" je najviši košarkaš na svetu i jedan od najviših koji se pojavio u poslednih četrdesetak godina, a poređenja radi on je sedam centimetara viši od zemljaka Jao Minga i pet santima viši od Manute Bola. Inače Sun je pokušao da se domogne NBA lige i bio je na probi u LA Lejkersima, ali ga je tumor na mozgu koji je uspešno operisao 2005. godine sprečio da ostvari svoj san.

Dakle srpskog centra ne očekuje nimalo lak posao u sudaru sa ovim gorostasom, ukoliko bude ostao član "patki" iz prestonice Kine, mada je Raduljica imao prilike da odmeri snage sa kolosima koji su u odnosu na njega imali visinsku prednost, jer je igrao protiv Slavka Vraneša, svojevremeno najvišeg košarkaša Evrope koji je niži "samo šest centimetara" od Mingminga, ali Bobana Marjanovića koji ima 223 santima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PekiLe

    27. oktobar 2014 | 21:40

    Ovaj lik glumio u Gas do daske 3 :-)

  • Montoya

    28. oktobar 2014 | 08:18

    Zalud mu je 236 cm kad nema bradu :-)

  • Arkadije

    28. oktobar 2014 | 09:16

    Ma covek je sprdnja. Nepokretan i priglup. Pa Raduljica ce da ga pojede za uzinu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA