Ronaldo, Košta, Vidić, Falkao: Koliko je samo zvezda Liverpul propustio da dovede?

Da se ovih 11 u jednom momentu našlo zajedno na terenu, Redsi bi bez problema osvojili Premijer ligu

  • 0

Navijači Liverpula godinama tuguju što trofej namenjen prvaku Engleske završava u tuđim vitrinima. Otkako je nastala Premijer liga Redsi nisu uspeli da postanu šampioni, a kako su krenuli teško da će i ove sezone.

Nekada je sreća okretala leđa, nekada Liverpul jednostavno nije imao tim za najviše domete, ali pitanje je kako bi sve to izgledalo da su prethodnih godina znali da procene, ali i odreše kesu, i dovedu zvučno ime na Enfild Roud.

Zamislite u timu Redsa Kristijana Ronalda, Dijega Koštu, Radamela Falkaa, našeg Nemanju Vidića i druge. Možda ne bi u isto vreme igrali na Enfildu, ali uz tadašnje sastave verovatno bi bili ''komadić koji nedostaje''. Nego, krenimo redom i pogledajmo kako bi izgledala idealna postava Liverpula da je ''bilo sreće'' prilikom transfera.

Viktor Valdes bi zauzeo mesto među stativama. Povezivan je s Liverpulom otkako je obelodanjeno da bez obeštećenja napušta Barselonu. Međutim, Rodžers je odlučio da ga ne angažuje i Španac uveliko trenira sa Junajtedom.

Pre nego što se pridružio Barseloni, Dani Alveš je dovođen u vezu sa Redsima, ali je ''zapelo'' u osam miliona funti. Sada je Brazilac jednom nogom u Junajtedu od leta, kada mu istekne ugovor s Barselonom.

Legenda Liverpula Džejmi Karager je svojevremeno istakao da je Nemanja Vidić bio blizu da se iz Rusije preseli na Enfild. Rafa Benitez je želeo Srbina koji je otišao na Old Traford i u međuvremenu postao kapiten.

Veliku grešku Liverpul je napravio i kada je pustio da mu Geri Kejhil izmakne iz ruku. Umesto njega angažovali su Koatesa, dok je stameni defanzivac pojačao Čelsi besplatno 2012. godine.

Mesto levog beka ove sezone moglo je da bude rezervisano za Fabija Koentraa, ali Liverpul nije želeo da proda Suareza Realu od kog bi dobio Portugalca. Suarez je svakako napustio Redse, ali Koentrao nije stigao.

Vezni red bi i danas dan bio ubitačan. Marko Rojs je letos bio viđen kao novo pojačanje Liverpula, ali do dogovora nije došlo. Slično je bilo i sa Marijom Geceom. Dok je Dagliš bio menadžer, umesto za Nemca, odlučio se za Džordana Hendersona. Da li je pogrešio?

Ovog leta i Sesk Fabregas je bio na listi želja Rodžersa, ali je Čelsi dobio rat za fenomenalnog vezistu koji od dolaska na Stamford Bridž briljira na terenu. A šta reći za Kristijana Ronalda?

Bivši menadžer petostrukog šampiona Evrope Žerar Ulije priznao je da je nekoliko puta gledao Ronalda u Sportingu, ali da su njegovi zahtevi za platu bili neprihvatljivi. Umesto njega stigao je Le Talek.

Atletiko Madrid je 2013. godine odbio 21 milion funti od Liverpula za Dijega Koštu, iako su im mnogi savetovali da ponude više, odnosno koliko je otkupna klauzula. Nisu poslušali, ali Čelsi jeste i Košta je trenutno najbolji strelac.

Fanovi Liverpula svakako najviše ove sezone mogu da žale za Falkaom jer je Kolumbijac bio blizu Enfilda. Ipak, umesto njega stigao je Mario Baloteli, a svi znamo kako loše igra Italijan.

Bio bi ovo strašan tim, zar ne?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA