KUP SRBIJE: Vojvodina ne zna za neuspeh, umalo senzacija u Nišu!

Minimalac Novosađana bio dovoljan da preskoče Slobodu, Ćurani deklasirali Radnički sa 3:0, Spartak bolji od Proletera u vojvođanskom derbiju, dok je Inđija uspela da dogura do penala

  • 2

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su u Novom Sadu, u osmini finala, savladali ekipu užičke Slobode sa 1:0.

Branilac trofeja Vojvodina srušila je otpor Užičana kod kuće mnogo teže nego što se očekivalo. Alivodić je doneo rano vođstvo i činilo se da će u nastavku ekipa Zorana Marića rutinski odraditi posao, međutim, Sloboda se znalački branila odolevajući pritisku domaćina i malo je nedostajalo da priredi iznenađenje.

Na kraju, jednim ali vrednim golom, Novosađani su se zasluženo probili među osam najboljih timova nacionalnog kupa.

Fudbaleri Jagodine još jednom su pokazali da su majstori Kup takmičenja. Nakon što su pre dve sezone osvojili pehar i prošlogodišnjeg finala, Ćurani su bez većih problema obezbedili četvrtfinale za sezonu 2014/15.

Usputna stanica Jagodincima na putu za osam najboljih bio je Kragujevac gde domaći Radnički nije pružio ni dostojan otpor. Golovima Lepovića i Arsenijevića u prvom, kao i Mitoševića u drugom delu, Jagodina je slavila sa ubedljivih 3:0.

I drugi Radnički, onaj iz Niša, mogao je brzo da se oprosti od Lav Kupa Srbije. Prvoligaš Inđija je izdržala 90 minuta, uspela da obezbedi penale, ali tamo nisu imali sreće - 0:0 (4:1). Golove za ekipu sa "Čaira" postigli su Milenković, Jovanović, Pauljević i Đuričković, dok je Jovanović jedini bio precizan kod gostiju.

Spartak u vojvođanskom derbiju nije imao većih problema protiv Proletera sa Slane Bare. Već nakon prvih 16 minuta postavljen je konačan rezultat, a golove su postigli Lukić i Plavšić. Podsetimo, Zvezda je na Vračaru poražena od Rada rezultatom 1:0.

KUP SRBIJE - 1/8 finala

Spartak - Proleter 2:0

(Lukić 11, Plavšić 16)

Rad - Crvena zvezda 1:0

(Perović 50)

Radnički Kragujevac - Jagodina 0:3

(Lepović 22, F. Arsenijević 38, Mitošević 53)

Radnički Niš - Inđija 0:0 - penalima 4:1

Vojvodina - Sloboda 1:0

(Alivodić 6)

Metalac - Voždovac 0:0 (4:5 penalima)

19.11.2014.

OFK Beograd - Čukarički 13.00

Partizan - Sloga P. 13.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoks

    29. oktobar 2014 | 20:30

    Vojvodina zaista igra sjajno, sada ce Tole uzeti stvar u svoje ruke, a sudije ce uraditi ono sto moraju. Vojvodina, na srecu nije iz Beograda,pa nemoze biti sampion.Ej Srbijo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA