Hrabra Zvezda nije mogla protiv hrvatskog drim tima! Radnički blizu LŠ!

Šampion Srbije izgubio je na Tašmajdanu od ekipe koja je glavni kandidat za titulu evropskog šampiona i sa minusom od tri gola putuje na revanš u Rijeku * Pet golova prednosti ostvarili su vaterpolisti iz Kragujevca i mogu mirno da čekaju revanš meč protiv Oradee u gostima

  • 4

Vaterpolisti Crvene zvezde izgubili su na bazenu Tašmajdan od ekipe riječkog Primorja sa 14:11 u prvom meču trećeg kruga kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mladi tim crveno-belih u većem delu utakmice ravnopravno se nosio sa hrvatskom ekipom, koja je ove sezone najavila borbu za titulu prvaka Evrope. Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Dimitrije Obradović sa četiri gola, dva je postigao Strahinja Rašović, dok se kod gostiju istakao Kozmin Radu sa pet pogodaka.

U prvoj četvrtini igralo se “gol za gol”, gde su crveno-beli dva puta sustizali vođstvo gostiju, ali i propustili nekoliko prilika da preokrenu rezultat. Riječani su početkom druge deonice stekli tri gola prednosti preko Garsije, Radua i Šetke, ali je Zvezda na odmor otišla sa “minus jedan” posle sjajne role Strahinje Rašovića.

Izabranici trenera Dejana Savića u nastavku meča su ponovo bili prinuđeni da jure tri gola minusa, ali su Rašović i Dimitrije Obradović sa dva pogotka održavali "egal". Iskusniji tim Primorja je u poslednjoj četvrtini sa tri brza gola preko Sukna, Antonija Petrovića i Radua stekao prednost uoči revanša u Rijeci, koji je na programu 12. novembra.

Sa druge strane, vaterpolisti Radničkog savladali su u Kragujevcu rumunski tim Oradeu sa 13:8, u prvoj utakmici trećeg kruga kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kragujevčani su stekli značajnu prednost pred revanš, a otpor neugodnog i požrtvovanog protivnika srušili su boljom igrom u drugom poluvremenu.

Revanš utakmica na programu je 12. novembra u Rumuniji.

Ukupni pobednik dvomeča Radnički - Oradea igraće u A grupi Lige šampiona sa ekipama Barselonete, Breše, Olimpijakosa, Egera i boljeg iz dvomeča Pro Reko - Mladost Zagreb.

Učesnici B grupe su Partizan, Jug, Špandau, Galatasaraj i bolji iz dvomeča OSC - Solnok, odnosno Crvena zvezda - Primorje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA