Grant poredi Zvezdu sa Sautemptonom i hvali Tošića

Strateg Partizana želi da nastavi Partizanovu strašnu seriju protiv "crveno-belih", podseća na učinak "derbi specijalca" Lamina Dijare

  • 0

Iako je vodio Čelsi i do finala Lige šampiona, pred Avramom Grantom je sada jedno novo, jedinstveno iskustvo. Izraelski stručnjak će sutra u derbiju pokazati od kakvog je trenerskog materijala satkan. Ako ostvari dobar rezultat, kupiće srca Partizanovih navijača i niko mu više neće zviždati i vređati ga. U suprotnom, očekuje ga takav pritisak, kakav još nije osetio u karijeri, pa čak ni u Čelsiju.

Grant se nada da će nastaviti stazom koju su utabali Slaviša Jokanović, Goran Stevanović i Aleksandar Stanojević...

- Nikad se ne zna kada će doći kraj nekoj seriji, ali potrudićemo se da ovu sadašnju Partizanovu seriju još produžimo. Slična stvar mi se desila u Čelsiju, kada sam došao pitali su me da li mogu da nastavim seriju bez poraza na "Stamford Bridžu" u prvenstvu koja je trajala tri godine i to mi je pošlo za rukom. Voleo bih da i ovde produžim seriju bar još godinu, dve - rekao je Grant na konferenciji za medije uoči svetkovine srpskog fudbala, koja je na programu sutra od 19.00 časova na našem najvećem stadionu.

Izraelac kaže da oseća derbi groznicu na svakom koraku i da se raduje što će biti akter najvećeg srpskog fudbalskog praznika.

- Uvek je dobar osećaj, jer se radi o velikim utakmicama za koje se živi. Slično je u Engleskoj i Izraelu, ali stekao sam utisak da je srpski derbi ipak jedinstven. Najbliži sa čim bi mogao da ga uporedim je duel Porsmuta i Sautemptona. I njihovi navijači se "vole" na sličan način. Dok sam bio trener Porsmuta pobedili smo Sautempton sa 4:1 u FA kupu, a tada je na našoj klupi bio Duško Tošić. On je dobar momak i odličan igrač - uzvratio je Grant na komplimente, koje je ranije danas Zvezdin štoper izneo na njegov račun.

Grant je rekao da su Smiljanić i Eduardo u konkurenciji za tim i otkrio da je upoznat sa odličnim učinkom Dijare u derbijima.

- Odgledao sam snimak poslednjeg prvenstvenog derbija, Zvezda je igrala dobro u jednom delu meča, promašila penal... Ali, svaki meč je drugačiji, a u ovakvim duelima je za pobedu osim kvaliteta potrebno još nešto. Znam da Dijara ima pet golova i četiri asistencije u derbijima. Od prvog dana kada sam došao u Srbiju ljudi mi "pune glavu" statističkim podacima o derbiju. To jesu interesantni detalji, ali kad krene utakmica neke druge stvari su mnogo važnije - poručio je Grant.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA