SUBOTIĆ TRAGIČAR BUNDESLIGAŠKOG KLASIKA: Bajern preokretom ostavio Dortmund u zoni ispadanja! (VIDEO)

Nije ovo bilo veče bivšeg srpskog reprezentativca koji je prvo namestio loptu na nogu Levandovskom kod izjednačujućeg gola, a zatim napravio i penal nad Riberijem kojim su Bavarci preokrenuli rezultat

  • 1

U Nemačkoj se ovog vikenda igra 10. kolu Bundeslige, ali su sve oči bile uprte u jedan duel, u jedan od najvećih evropskih derbija između Bajerna iz Minhena i Borusije iz Dortmunda. Susret starih rivala je opravdao svoja očekivanja, bilo je mnogo uzbuđenja, a na kraju je posle preokreta bio srećniji domaći tim 2:1.

"Milioneri" su ulazili u ovaj susret u nikad lošijoj formi i sa mesta na tabeli na kome nisu bili jako dugo i tu su i ostali, dok je Bajern mogao da se pohvali odličnom serijom rezultata i to bez primljenog gola, ali sve to nije bilo važno u ovoj utakmici, jer je ovo bundesligaški klasik.

Zbog svega što im se dešavalo u prethodnih nekoliko kola bojažljivo su u meč ušli Klopovi izabranici, ali to se promenilo posle dvadesetak minuta igre kada su počeli da napadaju i da drže loptu u svom posedu, a kruna svega bio je pogodak Marka Rojsa koji je savladao Manuela Nojera posle 680 minuta u nacionalnom šampionatu.

U drugom poluvremenu sasvim drugčija priča. Bavarci su bili ti koji su krenuli u napad i stvarali šanse koje su propuštali i Roben i Levandovski. Međutim, upravo je bivši igrač Borusije doneo izjednačenje svom timu, a njegovom pogotku kumovao je Neven Subotić koji je u želji da spreči pas namestio loptu na nogu poljskom reprezentativcu.

Ipak, najzaslužniji čovek za preokret Bajerna bio je Frank Riberi koji je samo dva minuta pre izjednačujućeg gola Levandovskog ušao u igru, a onda je pet minuta pre kraja susreta napravio potez koji je odlučio pobednika derbija.

Francuz je ušao u šesnaesterac, a ponovo je Neven Subotić napravio grešku i povukao ga i oborio na zemlju, a arbitar nije imao druge i pokazao je na belu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Arjen Roben koji se na taj način iskupio za šansu koju je propustio u prvom poluvremenu i doneo veliko slavlje svojim navijačima.

"Milioneri" su ovim porazom pokazali da su u velikoj rezultatskoj krizi koja se oslikava i njihovom pozicijom na tabeli, gde su prvi ispod crte. Miloš Jojić nije bio ni na klupi za ovaj duel.

Bundesliga, 10. kolo:

Šalke - Augzburg 1:0

(Huntelar 37)

Subota

Majnc - Verder Bremen 1:2

(Okazaki 3 - Di Santo 44, 49)

Hamburger - Bajer Leverkuzen 1:0

(Ven der Vart 26. penal)

Hanover - Ajntraht Frankfurt 1:0

(Madlung 88 a.g.)

Šutgart - Volfsburg 0:4

(Perišić 15, 88, Noče 45+1, De Brujne 48)

Bajern Minhen - Borusija Dortmund 2:1

(Levandovski 72, Roben 85. penal - Rojs 31)

Nedelja:

Borusija Menhengladbah - Hofenhajm 15:30

Keln - Frajburg 17:30

Paderborn - Herta 17:30

Tabela: Bajern Minhen 21, Volfzburg 20, Borusija Menhengladbah 17, Hofenhajm po 17, Bajer Leverkuzen 16... Borusija Dortmund 7, Verder 7, Frajburg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA