Lokomotiva: Bananu bacio navijač Anžija (VIDEO)

Tim iz Mahačkale oštro zahtevao demanti ili izvinjenje zbog laži da je njegovog tamnoputog igrača gađao pristalica tog kluba

  • 0

Nastavlja se skandal u vezi sa bananom koja je iz publike bačena na tamnoputog odbrambenog igrača Anžija Kristofera Sambu, fudbalera iz Konga, posle meča s Lokomotivom u Moskvi u 35. kolu ruskog prvenstva. Samba je iz Bčekburna došao u ruski fudbal u minulom zimskom prelaznom roku.

Na Lokomotivinom zvaničnom sajtu bila je objavljena, ali je brzo povučena, informacija da je to učinio navijač kluba iz Mahačkale. Anži je odmah zahtevao da Moskovljani to demantuju ili da mu se izvine.

– Takvim saopštenjem Lokomotiva baca ljagu na naše navijače i na naš klub. Ukoliko ne dobijemo demanti ili izvinjenje, obratićemo se Komitetu za etiku Ruskog fudbalskog saveza, ali i građanskom sudu – izjavio je potpredsednik Anžija German Čistjakov.

Incidentom je krenula da se bavi komisija ruske profesionalne fudbalske lige. Na njenom čelu je Aleksandar Mejtin, direktor takmičenja za bezbednost i rad s navijačima. On se na pres konferenciji otvoreno čudio što je u Rusiji banana na fudbalskim utakmicama simbol rasizma, jer su mnogi klubovi, plašeći se ispada, počeli da zabranjuju njihovo unošenje na stadion.

– Banana je, primera radi, simbol Mančester Sitija, gde igra mnogo tamnoputih fudbalera. Sitijevi navijači dolaze na utakmice sa balonima u obliku banana, igrači se fotografišu tako... Idila jedna – izjavio je Mejtin.

Incident sa bananom je treći ove sezone u Rusiji. U glavnoj ulozi prethodna dva puta bio je brazilski as Roberto Karlos, koji se u međuvremenu sa terena preselio na Anžijevu klupu, na mesto direktora tima. U martu prošle godine, već u meču drugog kola, na njega je bačena banana na susretu sa prvakom Zenitom u Petrogradu. Letos, nekoliko minuta pre kraja utakmice sa timom Krila sovjeta, opet je južno voće doletelo sa tribina prema Robertu Karlosu, koji je demonstrativno napustio igralište. Vinovnik tog ispada je pronađen.

(Telegraf.rs / Foto: sovsport.ru)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA