Moderan fudbal! Da li ste postali ovakav navijač? (FOTO)

Foto vredi više od 1000 reči. Koliko se među navijačima zapatio ovaj problem manijakalnog snimanja utakmica?

  • 5

Iz ove fotografije izlazi hiljadu pitanja. Najvažnije je, gleda li danas neko fudbal ili je najvažnije da se svaki segment meča snimi u pametne telefone i onda verovatno nikad ni ne pogleda snimak?

Problem modernog fudbala nisu više navijači koji sede i pljeskaju potezima koje uglavnom ne razumeju, jer na stadionima širom zapadne Evrope danas je većina fudbalski nepismenih navijača, ali koji novčano stoji jako dobro.

Kad u jednoj Engleskoj ne jenjavaju protesti zbog preskupih karata, onda vam je jasno koliko je trenutno radničke klase, one zahvaljujući kojoj je fudbal postao najpopularniji sport na planeti, na stadionima malo, premalo da bi se u fudbalu uživalo kao nekada.

Ako vas baš zanima čiji su ovo navijači, evo vam: to su pristalice Olimpika iz Marseja. I svako će reći da ovome nije mesto na tribinama stadiona.

I najmanji su oni problem. Sve je više utakmica u Beogradu, a pre svega mislimo na utakmice Partizana i Zvezde, gde je sve podređeno pravljenju što više fotografija tokom 90 minuta fudbala.

Da li je to izlazak igrača na teren, ili selfi koji pravimo dok se iza nas odigrava vrlo važna utakmica koju u tim trenucima i ne gledamo ili možda snimanje kornera, akcija, radovanja...

Jedno istraživanje je pokazalo da su digitalni fotoaparati (čitaj telefoni u današnje vreme) potpuno ubili moć zapažanja i pamćenja čoveka predela i pejzaža kada je na mestima koja ga oduševljavaju.

Jer hiljadu klikova na pravljenje fotografije, potpuno izbacuje čoveka iz trenutka zbog kojeg je došao tu gde jeste.

Prema tome, ne pravite previše fotki na utakmicama.

Došli ste zbog fudbala, sačuvajte ga onakvim kakav bi trebalo da bude. Stop slikanju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crveno bijela Krajina

    3. novembar 2014 | 22:30

    Grlo , dlanovi , srce , baklje , zastave, salovi... to su navijaci. Ovo su ovisnici o telefonima koji ne mogu bez njih nigdje, ovi ljudi kad izadju sa djevojkom komuniciraju preko fb iako sjede jedno pored drugog , vjv kad odu u kino snimaju film pa ga gledaju kuci poslije... lijepo rece nas pisac zahvatila nas je sve zapadnjacka rijeka , ali moramo se oduprijeti ! PROTIV MODERNOG FUDBALA !

  • DELIJA ZAUVEK

    3. novembar 2014 | 21:46

    Nikad nisam video nesto ovako kod nas

  • Reddevils

    3. novembar 2014 | 22:04

    Na nasoj tribini to necete videti nikada!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA