Pet klubova, vrhunski fudbaleri i favoriti "na papiru" - koji su potpuno razočarali na terenu (VIDEO)

Narednih pet timova s početka 21. veka podsetiće vas da za uspeh jednog tima nije dovoljno samo da bude sastavljen od "igračina"

  • 3

Mnogi evropski timovi su bili glavni kandidati za osvajanje trofeja kada bi uprave "skockale" sastav tokom prelaznog roka. To su bili prvi favoriti, "drim timovi", ekipe sastavljene od pojedinaca koje ćemo uvek zvati velikim majstorima fudbala.

Ipak, velika imena na papiru ne moraju da čine savršenu, nepobedivu ekipu na terenu.

Narednih pet timova (s početka 21. veka) podsetiće vas da za uspeh jednog tima nije dovoljno da samo bude sastavljen od "igračina". Imali su velika očekivanja, ali su na kraju sezone imali poražavajuće rezultate.

Inter, sezona 2011/2012

Igrači: Žulio Cezar, Majkon, Lusio, Samjel, Kivu, Nagatomo, Zaneti, Stanković, Kambjaso, Snajder, Guarin, Milito, Forlan, Zarate, Pacini.

Od osvajanja Lige šampiona 2010. godine, milanski Inter beleži pad u formi i rezultatima, iako je u sezoni 2011/2012 imao odličan igrački kadar. Očekivalo se tada da će pridošlica Dijego Forlan biti adekvatna zamena za Samjuela Etoa. Ova sjajna ekipa ipak nije uspela da Klaudiju Ranijeru donese rezultat koji je od nje očekivao.

Pozicija u prvenstvu: 6

Kup: četvrtfinale

Liga šampiona: osmina finala

Bajern Minhen, sezona 2006/2007

Igrači: Kan, Sanjol, Van Bujten, Lusio, Demikelis, Lam, Šol, Van Bomel, Salihamidžić, Hargrivs, Švajnštajger, Makaj, Podolski, Pizaro, Santa Kruz.

Bajern je imao sve - brze, snažne i inteligentne igrače, kao i savršen spoj iskustva i mladosti - jer su uz Kana, Šola i Salihamidžića na terenu bili mladi Lam, Švajnštajger i Podolski. Podsećanja radi, Podolski je tad doveden iz Kelna sa titulom najboljeg mladog igrača prethodnog Svetskog prvenstva.

Na papiru bez premca, ali je ekipa koju je predvodio Feliks Magat iz utakmice u utakmicu priređivala razočaranja za navijače. Magat je dobio otkaz na kraju sezone, s obzirom da se bavarska ekipa nije domogla Lige šampiona.

Tadašnji predsednik Bajerna Uli Henes je ovaj sastav nazvao "najgorim timom decenije".

Pozicija u prvenstvu: 4

Kup: treće kolo

Liga šampiona: četvrtfinale

Milan, sezona 2008/2009

Igrači: Dida, Jankulovski, Maldini, Nesta, Kalace, Zambrota, Pirlo, Sedorf, Bekam, Gatuzo, Kaka, Ronaldinjo, Pato, Inzagi, Ševčenko.

Nakon osvajanja dva trofeja Lige šampiona u roku od pet godina, Milan je upao u rezultatsku krizu, završivši sezonu na petom mestu 2008. godine. Uprava je potom odlučila da napravi razliku sa velikim pojačanjima: umetnik kakav je Ronaldinjo, i povratnik Andrej Ševčenko. Njih dvojica su uz Kaku, Maldinija, Pirla, Sedorfa, Inzagija i golobradog Pata morali da se vrate na staze uspeha.

Međutim, početni optimizam je jenjavao posle pehova poput povrede Neste. Ševčenko nije uspeo da da gol na 18 mečeva. Čak i dolazak Dejvida Bekama na pozajmicu iz LA Galaksija nije doprineo da "rosoneri" "pokidaju" svoje rivale. Umesto toga - deset bodova zaostatka za Interom na kraju sezone.

Pozicija u prvenstvu: 3

Kup: osmima finala

Kup UEFA: šesnaestina finala

Barselona, sezona 2007/2008

Igrači: Valdes, Zambrota, Milito, Pujol, Turam, Abidal, Jaja Ture, Ćavi, Inijesta, Deko, Ronaldinjo, Mesi, Krkić, Eto, Anri.

S obzirom kakve igrače "pravi", ova sezona je za Barsu bila prilično loša. Sa napadom koji su čilini Ronaldinjo, Mesi, Anri i Eto, katalonska ekipa je morala da bude šampion.

Međutim, Ronaldinjo i Anri nisu bili u elementu, dok su Etoa i Mesija zadesile povrede. Na kraju španskog šampionata - tek treća pozicija na tabeli i čak 18 bodova iza velikog rivala, madridskog Reala.

Otkaz dobija trener Frank Rajkard, a klupu preuzima Pep Gvardiola, koji je oformio ekipu sa Mesijem kao glavnim igračem. Od tada je sve ponzato - Barselona postaje jedna od najdominantnijih evropskih ekipa.

Pozicija u prvenstvu: 3

Kup: polufinale

Liga šampiona: polufinale

Real Madrid, sezona 2003/2004

Igrači: Kasiljas, Roberto Karlos, Helguera, Pavon, Bravo, Salgado, Zidan, Kambijaso, Guti, Figo, Bekam, Ronaldo, Raul.

Marketinški, "Galaktikosi" su bili pun pogodak. Ali fudbalski, jedan veliki skup promašaj, kada je u pitanju sezoma 2003/2004.

Predsednik Reala Florentino Perez je skockao ekipu koju bi svaki trener poželeo. Ipak, Karlosu Keirozu je sa takvom ekipom bila naporna sezona.

Zidan, Figo, Bekam, Ronaldo, Karlos... sve veličina do veličine, koje odišu individualnim kvalitetom, ali koje ujedinjene u ekipu nisu dale rezultat. Čak deset poraza je Real doživeo te sezone, a u finalu Kupa je u produžecima poražen od Saragose!

Pozicija u prvenstvu: 4

Kup: finalista

Liga šampiona: četvrtfinale

(B.M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    4. novembar 2014 | 20:40

    Pa evo čini mi se da je baš ovaj tim reala na prvoj slici igrao protiv Partizana. Bilo je 0-0 u Beogradu a u Madridu je Raul dao gol iz ofsajda pri kraju meča.

  • -

    5. novembar 2014 | 01:07

    Slobodno dodajte i Bajern sezona 2012-13. Razočaranje je bilo ogromno, al odma sledeće godine su mi uzvratili neverovatnom sezonom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA