Bez koga Zvezda i Partizan ostaju na kraju sezone? (FOTO)

Nekoliko fudbalera večitih rivala na leto postaju slobodni u izboru nove sredine, a ukoliko žele nešto da zarade crveno i crno-beli bi u januaru morali da ih prodaju

  • 10

Jesenja polusezona u Jelen Superligi ulazi u finiš. Ostalo je da se odigra još četiri kola, pa otud i ne čude sve češće izjave trenera Crvene zvezde i Partizana o potencijalnim pojačanjima na zimu.

Osveženje u igračkom kadru potrebno je s obe strane Topčiderskog brda, ali navijače večitih interesuje i to ko bi u januaru mogao da napusti Zvezdu i Partizan, odnosno čiji ugovori bi mogli da ''poguraju'' eventualne transfere.

Ako bismo uzeli u obzir kojim fudbalerima Crvene zvezde ugovor ističe u junu, logično bi bilo da u januaru ili eventualno na leto, klub napuste Savo Pavićević, Darko lazović i napadač Đorđe Rakić. Sva trojica su vezani za crveno-bele do 30. juna naredne godine, a ukoliko klub želi da zaradi na njima prodaja na zimu je neminovnost.

Lazović je godinama unazad jedan od najboljih Zvezdinih fudbalera. Nema prelaznog roka, a da se njegovo ime nije dovodilo sa nekim evropskim klubovima. tako je bilo i ove zime kada se već pozdravio sa saigračima i čekirao kartu za Belgiju, ali je Standard u poslednjem momentu odustao. Međutim, teško da će krilni napadač dočekati leto na Marakani.

- Sve je bilo gotovo, bukvalno sam se pozdravio sa svima. Desilo se što jeste, čekao sam neku drugu inopriliku. Dugo sam u našem fudbalu, ugovor ističe na leto. Otud i razumljiva želja da se već ove zime oprobam napolju - nedavno je rekao Lazović koji je za vikend postigao svoj drugi gol u šampionatu.

Još jedan strelac na meču protiv Rada Savo Pavićević mogao bi u januaru da napusti Zvezdu. Kao što smo istakli, ugovor mu ističe na leto i šampion samo tako može da profitira. Mada, Pavićević nije isključio i mogućnost da ostane, iako ga Lirs, odnosno Stojanović, žele u svojim redovima.

- Svi planovi su vezani za Zvezdu, iako ugovor ističe u junu. Razgovaraću s rukovodstvom na kraju jeseni. Dobro smo sarađivali, ne vidim zašto ne bi i ubuduće - rekao je Pavićević Žurnalu.

I najbolji strelac Zvezde ove jeseni Đorđe Rakić imaće mogućnost da na leto promeni tim ukoliko do produžetka saradnje ne dođe. A, ako crveno-beli žele da zarade logično je da iskusni napadač u januaru napusti Marakanu. Letos je bio blizu odlaska u Belgiju. Pominjala se cifra oko milion evra, ali teško da će srpski šampion moći sada toliko da izvuče.

Zanimljivo, naredne godine, ali 31. decembra, ugovor ističe i supertalentovanom Luki Joviću koji ove sezone nije opravdao očekivanja, ali to ne znači da su evropski klubovi odustali od njega. Vršilac dužnosti generalnog sekretara crveno-belih Zvezdan Terzić je svojevremeno izjavio da je Jović ''srpski Falkao'' i da će ga Zvezda prodati za osam miliona. Ukoliko žele da zarade, čelnici Zvezde će morati da produže ugovor s Jovićem.

Obaveze prema Zvezdi do leta imaju i Aleksandar Katai, koji je na pozajmici iz Olimpijakosa, kao i štoper Novak Martinović. nekadašnji internacionalac je stigao prošlog leta na Marakanu, povredio se na meču sa Čukaričkim na jesen i od tada nije igrao. Uspešno se oporavlja od povrede, ali nije u planovima Nenada Lalatovića.

U zavisnosti šta srpski šampion uradi na kraju sezone, na leto bi mogli da ostanu i bez Gogića (pominje se već u januaru da odlazi), Savićevića, Kahrimana, Lazića i Pečnika koji imaju ugovor do 2016. godine.

S druge strane Topčiderskog brda situacija je alarmantnija. Čak šestorica fubdlaera zvanično će biti slobodni narednog leta, s tim da Vojislav Stanković napušta Humsku u januaru sigurno jer ima ugovor do kraja polusezone. Pominjali su se neki italijanski klubovi (Palermo, Lacio), ali je zamenik kapitena ostao u Partizanu.

Njegovim stopama mogli bi Ostojić, Volkov, Marković, Pantić, Lazović, ali i kapiten Ilić koji bi mogao u penziju. Volkov je svakako najbliži odlasku u januaru. Već tri godine je u Humskoj i polako je došlo do zasićenja, a crno-beli ne bi smeli da propuste priliku da zarade na njemu. Navodno je Torino zainteresovan.

- Često sam tema tokom prelaznog roka. Stvaraju se priče u vezi sa pojedinim klubovima, sve bude blizu, ali nikako da se završi. Sele me te ovamo, te tamo. Kada se dogodi, dogodilo se i ako se uopšte dogodi. A ja se iskreno nadam da hoće. Radim na tome i očekujem. Videćemo - jasan je bio reprezentativac Crnogorac.

Saša Marković nije često dobijao priliku da igra od početka, otkako je došao u Partizan, ali se u poslednje vreme ustalio u prvoj postavi. Ko zna, možda će mu finiš jeseni obezbediti neki transfer u inostranstvo. Tome se nada i Danko Lazović. Iskusni napadač ima ugovor do leta, ali sjajne partije koje pruža i povratak u reprezentaciju mogli bi da presude povodom odlaska iz Humske.

Letos se pominjao kao novo pojačanje AEK-a, ali i drugih klubova. Veliko iznenađenje je bilo što je ostao, a, ukoliko ne planira da produži ugovor, verovatno na zimu odlazi. Isti slučaj je i sa mladim Pantićem. Na leto postaje slobodan igrač, a Partizan će zaraditi samo ako ode na zimu.

Upravo je produženje njegovog ugovora bilo sporno jer su se dugo vodili pregovori da li će mladi vezista ostati u Humskoj. Telegraf je tada eksluzivno objavio informaciju da je Pantić dogovorio sa Partizanom saradnju na godinu i po. Poznato je da je već sa 13 godina bio na meti Barselone, a njegovo ime je upisano u tefter mnogih evropskih emisara.

Saša Ilić je i na kraju prošle sezone bio blizu toga da se povuče. Priča se malo aktuelizovala i pred kraj ove jeseni, ali je realno da vezista ostane do leta i pokuša da svojim iskustvom pomogne da se titula vrati u Humsku. Što se tiče Ostojića, on je bliži odlasku na leto jer ugovor ima do decembra 2015. godine, a teško da će ga sada neko i kupiti s obzirom na to da ima velikih problema sa povredama.

Kao i Zvezda, tako bi i Partizan mogao da povede računa o Lukaču, Drinčiću, Ninkoviću, Luki Branku Iliću, Kojiću, Lukiću,  Živkoviću, Bogosavcu i Marinkovića. Ovoj desetoriciugovor ističe na leto 2016. godine, Drinčićevo ime se već sada izdvaja kao mogući transfer na zimu. Odlično je odigrao polusezonu, a letos je ''jedva'' ostao u Humskoj. Ponuda iz Izraela je u poslednjem momentu odbijena.

Rame uz rame s njim je i Andrija Živković. Sve češće se u javnosti može pročitati da je mladi vezista već prodat investicionom fondu, a da će u januaru krenuti put Lisabona i obući dres Benfike. Ako ne na zimu, na leto onda svakako.

Igrači Zvezde i kad im ističu ugovori:

Damir Kahriman - jun 2016

Predrag Rajković - jun 2017

Marko Trkulja -

Savo Pavićević - jun 2015

Novak Martinović - jun 2015

Darko Lazić - jun 2016

Bogdan Planić - jun 2017

Vukašin Jovanović - jun 2018

Miloš Stojanović - jun 2017

Nikola Mijailović - jun 2017

Stefan Đorđević - jun 2016

Nikola Antić - jun 2018

Marko Petković - jun 2017

Predrag Đorđević - jun 2017

Dušan Živković - jun 2017

Aleksandar Kovačević - jun 2017

Goran Gogić - jun 2016

Vukan Savićević - jun 2016

Miloš Bosančić - jun 2017

Aleksandar Katai - jun 2015

Daniel Avramovski - jun 2017

Nejc Pečnik - jun 2016

Mihailo Ristić - jun 2017

Darko Lazović - jun 2015

Nenad Gavrić - jun 2017

Đorđe Despotović - jun 2017

Đorđe Rakić - jun 2015

Luka Jović - decembar 2015

Igrači Partizana i kad im ističu ugovori:

Milan Lukač - jun 2016

Filip Kljajić -

Živko Živković -

Miloš Ostojić - decembar 2015

Vojislav Stanković - decembar 2014

Lazar Ćirković - jun 2018

Branko Ilić - jun 2016

Vladimir Volkov - jun 2015

Nemanja Petrović -

Miroslav Bogosavac - jun 2016

Miroslav Vulićević - jun 2017

Miladin Stevanović - jun 2017

Saša Lukić - jun 2016

Nikola Drinčić - jun 2016

Saša Marković - jun 2015

Darko Brašanac - jun 2017

Ivan Petrović - jun 2018

Danilo Pantić - jun 2015

Petar Grbić - pozajmica

Nikola Ninković - jun 2016

Saša Ilić - jun 2015

Andrija Živković - jun 2016

Predrag Luka - jun 2016

Nenad Marinković - jun 2016

Danko Lazović - jun 2015

Nemanja Kojić - jun 2016

Petar Škuletić - jun 2017

Ismael Beko Fofana -

Ivan Šaponjić - jun 2017

(M. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • P.F.C.

    6. novembar 2014 | 16:41

    Do kraja sezone zvezda menja ime u Fmp zelznik iz predgradja. Tako da zvezda nece ostati bez igraca negi fmp. Lol ! ONLY YOU PFC

  • .

    6. novembar 2014 | 17:54

    Svi trče da uzmu Pavićevića i Rakića.

  • 1970

    6. novembar 2014 | 17:59

    Neka ide Ninkovic,ako ga neko hoce i dzabe neka ide...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA