Terzić: UEFA nam traži 14 miliona evra!

- Naš je projekat da Zvezda u ovoj i sledećoj sezoni može da živi trošeći između 6 i 8 miliona evra, znači 40 odsto manje. Međutim, to su samo tekući troškovi, imamo mnogo nasleđenih dugova - poručuje v.d. gensek Crvene zvezde

  • 29

Ruski "Gasprom" i fudbalski klub Crvena zvezda počeli su pregovore o nastavku saradnje, i prema rečima v.d. generalnog sekretara kluba Zvezdana Terzića, novi ugovor bi mogao da bude potpisan do proleća.

- Na insistiranje ruske strane počeli su razgovori o nastavku saradnje, što očigledno znači da su zadovoljni benefitom koji im je donelo partnerstvo sa Zvezdom. U ovom momentu mogu samo da kažem da su obavljeni preliminarni razgovori i da se nadamo da će novi ugovor biti potpisan do proleća. Ugovor koji Zvezda ima sa "Gaspromom" potpisan je 2010. kad klub nije bio miljenik vladajuće strukture, a na snazi je do juna 2015 - rekao je Terzić "Novostima".

Ipak, dug je i dalje na snazi. Do 31. marta crveno-beli moraju da isplate višemilionske dugove nagomilane još od 2007. godine. Čak 14 miliona evra.

- Angažovali smo revizorsku kuću "Diloit i Tuš" da nam uradi "dju diližens" i biznis plan. Sagledaćemo sve aspekte i blizu smo rešenja da pronađemo najbolji put da Zvezda izađe iz krize. U prošloj godini klub je potrošio 12 miliona evra, a od te sume vraćeno je mnogo starih dugova. Naš je projekat da Zvezda u ovoj i sledećoj sezoni može da živi trošeći između 6 i 8 miliona evra, znači 40 odsto manje. Međutim, to su samo tekući troškovi, imamo mnogo nasleđenih dugova.

- Dužni smo oko 50 miolina evra, od toga je 14 miliona evra dug za koji je direktno zaintersovana UEFA, jer se tiče sportskog sektora. Nas očekuje sledeći monitoring UEFA 31. marta 2015. i do tada moramo sanirati ovaj deo nasleđenih dugova ili plaćanjem ili potpisivanjem raznih reprograma - rekao je Terzić, a na pitanje kako planira da to plati:

- Kako znamo i umemo, ali to je Zvezdina realnost. Neki dugovi dospevaju već sredinom decembra... Zvezdu u životu održavaju - dobra i porodična atmosfera koja vlada i velika ljubav prema klubu.

Kako igrači podnose besparicu, usledilo je kao pitanje.

- Našli smo privatnog sponzora koji može da servisira jedan mali deo sredstava kako bi igrači koliko-toliko bili zadovoljni, dok se ne nađe konkretno rešenje. Znači, nisu tačne priče da fudbaleri Zvezde ne primaju ništa.

Na kraju, Terzić se dotakao i uvek aktuelne teme - Fudbaksi savez Srbije.

- Zvezda je najveći klub u Srbiji. Kao Juve u Italiji ili Real u Španiji, mora da ima značajnu ulogu u rukovođenju Savezom i to je do skora uvek i imala. Već 6-7 godina Zvezda nema nikakvog uticaja na donošenje svih strateških odluka u srpskom fudbalu. Da li je to oko izbora selektora, mlađih selekcija, sudijskih odbora i lista, kontrolnih organa, discioplinskih komisija. Klub je potpuno marginalizovan i isključen iz rada FSS- rekao je Terzić i pojasnio:

- Partizanovi kadrovi rukovode Savezom svih ovih godina i to nije slučajno. Četiri ključna čoveka koji vode Savez su bliski Partizanu: Tomislav Karadžić, Zoran Laković, Ivan Ćurković i Raša Babić, Zvezde nema već sedam godina. I to je nešto što je izazvalo nezadovoljstvo u rukovodećim strukturama i nećemo se pomiriti dok se to ne promeni.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C.S.I.

    5. novembar 2014 | 23:47

    Budi patriota daj iz svog novčanika i onako si pun ko brod...šta je ta cifra za tebe.

  • Roki

    5. novembar 2014 | 23:49

    Oni kada odu ,svi vasi problemi ce nestati .

  • skandinavac

    5. novembar 2014 | 23:50

    Terzicu pogledaj te slike na zidu sto su okacene,Kako te nije stid ,tebe i svih oko tebe da pored tih asova koji su proneli slavu,tako nisko drzis rejting u klubu i padne te na niske grane,uzas,,privatizacija kluba je neminovna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA