PARTIZANU FALI PLEJMEJKER: Možda je upravo on rešenje za crno-bele, a htela ga i Zvezda! (VIDEO)

Promenio je dosta klubova od odlaska iz Srbije, a za samo mesec dana je postao najefikasniji igrač najjače bugarske lige. Trenirao ga je Dejan Radonjić, a od 1. januara je slobodan igrač

  • 19

Ukoliko niste skaut ili jedan od onih ljubitelja košarke koji revnosno prate mlade i neafirmisane nade u Srbiji, verovatno vam neće biti poznato ime Filip Samojlović.

To je momak koji je pre manje od mesec dana zaigrao je za bugarskog prvoligaša Černomorec, gde je u uvodnim mečevima pokazao talenat brilijantnim partijama.

Na prvom meču protiv Akademika, Samojlović je meč završio s 27 poena, po 4 skoka i asistencije, te 3 ukredene lopte, što ukupno čini indeks korisnosti 29.

Ovaj 24-godišnji plejmejker je potom u pobedi nad Sumenom potpuno dominirao na terenu, pošto je imao indeks čak 41 - 27 poena, 9 skokova, 9 asistencija i 8 ukradenih lopti. Logično, to mu je donelo i titulu MVP-a NLB lige.

I na trećem meču je Samojlović potpuno zaludeo Bugare s 31 poenom, 7 skokova, 4 asistencije, uz ukupan indeks korisnosti 34, pa je tako i drugi put zaredom bio najkorisniji igrač u prvenstvu.

Ko je ovaj momak?

Filip Samojlović je rođen u Beogradu, 13. novembra 1990. godine, i bivši je član mlađih kategorija crnogorske reprezentacije. Visok je 183 centimetara.

Bio je na širem spisku reprezentacije Srbije do 18 godina, ali na kraju nije imao priliku da nastupi za našu zemlju u mlađim kategorijama. Kad je potpisao ugovor s Mornarom, gde je proveo dve godine, Crnogorci su mu ponudili pasoš kako bi nastupio za reprezentaciju do 20 godina.

Tad je selektor bio sadašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, a na Evropskom prvenstvu 2010. u Hrvatskoj Crna Gora je osvojila šesto mesto. Samojlović je sa saigračima tad porazio Srbiju.

Od 2006. do 2008. igrao je u juniorima Beovuka.

- Na samom kraju juniorskog perioda, tražila me je Crvena zvezda, kao i Majorka u jednom momentu, međutim, bilo je problema oko obeštećenja. Ipak sam posle prešao u Mornar iz Bara, gde sam proveo dve godine i tad su mi Crnogorci ponudili da igram za njihove mlađe kategorije - kaže za Telegraf Samojlović.

Posle Mornara, plejmejker je nastupao za španski Torelondes (drugi tim Fuenlabrade), potom gruzijski Samedicin i rumunsku Steauu. Drugi deo prošle sezone bio je košarkaš slovenačkog Zlatoroga, gde je na 17 odigranih mečeva postizao 4 poena u proseku.

Ugovor koji je potpisao s Černomorecom na snazi je do 1. januara ove godine, tako da bi već za dva meseca mogao promeni klub.

- Ovde su uslovi sasvim dobri, a od 1. januara sam slobodan igrač i treba da vidim da li ću promeniti klub ili ću ostati. Naravno, voleo bih da zaigram za neki od klubova iz Srbije - poručuje Samojlović iz Bugarske.

Poznato je da bi aktuelnom šampionu Partizanu dobro došao upravo igrač na poziciji pleja.

Da li će neki klub u Srbiji iskoristiti priliku i dovesti ga u svoje redove?

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA