Rakete ne znaju za poraz: Hauard i Harden zakucali šampiona (VIDEO)

Dvojac Hjustona, koji sada ima skor 6-0, bio nezaustavljiv za oslabljeni San Antonio koji je imao očajno šutersko veče * Portland bolji od Dalasa

  • 0

Trener jednog kluba uvek bude najponosniji kada se njegov plan u potpunosti sprovede u delo na terenu, a tako je bilo na meču između Hjustona i NBA šampiona San Antonija gde su Rakete upisale i šesti trijumf - 98:81, uz fenomenalnu partiju Dvajta Hauarda i Džejmsa Hardena.

Upravo je Hauard bio taj oko kog se vrtela igra Hjustona, što je i bio plan trenera Kevina Mekhejla. Bez Dankana, Splitera, ali i Đinobilija, mamuze nisu uspevale da zaustave tandem raketa Hauard - Harden.Iskusni centar dominirao je pod košem. zabeležio je 32 poena i 16 skokova, dok je Harden bio u standardnom elementu. Pogađao, asistirao, ali i atraktivno zakucavao (20p, 6 sk, 6 as).

- Hauard je odlična meta za dodavanje jer je visok. Njegovi čuvari imaju dosta problema da ga zaustave zbog činjenice da ga okružuju i najbolji strelci koji samo čekaju povratnu loptu - rekao je Harden za saigrača Hauarda.

Ključ loše igre šampiona svakako leži i u neraspoloženju Tonija parkera. Francuz je za nepunih 26 minuta ubacio samo šest poena.

- Večeras je bila loša noć i ja nisam mogao ništa da pogodim. U defanzivi smo igrali dobro, ali u napadu nismo mogli da uhvatimo ritam - rekao je Parker kog su na meču sa Raketama odmenili Džozep sa 18 poena i Bejns sa 12 poena i 11 asistencija. Koliko su Mamuze bile loše u napadu govori i podatak da su prvu trojku ubacili u trećoj deonici. Do tada, očajnih 0-15.

Pored ovog, odigran je još jedan meč gde je Portland bio bolji kod kuće od Dalasa rezultatom 108:87. Lamarkus Aldridž je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 20 poena, ali je junak pobede bio Lilard sa 18 poena, šest asistencija i pet skokova. Gosti su imali samo trojicu dvocifrenih igrača - Novicki 17 poena, Elis 14 i Parsons 11.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA