NEOČEKIVANA VEST: Rukometaši Srbije igraju na Svetskom prvenstvu?

Potpuno iznenada se otvorila mogućnost da "Orlovi" budu učesnici planetarne smotre, iako su ispali od Češke u baražu

  • 1

Rukometaši Srbije mogli bi da postanu miljenici Fortune. Neočekivana vest je stigla sa Bliskog istoka, a tiče se Svetskog prvenstva u Kataru koje bi trebalo da se igra u januaru 2015. godine. Naime, srpski nacionalni tim bi iznenada mogao da postane jedan od učesnika planetarne smotre, iako je u baražu poražen od Češke.

Razlog za ovo jeste odustajanje selekcija Bahreina, koji je potvrdio Svetskoj rukometnoj federaciji da neće igrati u Kataru, ali i Ujedinjenih arapskih emirata, koji još uvek nisu poslali zvaničan dopis o tome da li odustaju od takmičenja. Ova dva nacionalna tima kao razlog za ovakvu odluku navode loše političke odnose njihovih zemalja sa domaćinom i nisu dobile dozvolu svojih vlasti da učestvuju.

Upravo umesto njih Srbija bi mogla da na "mala vrata" pronađe svoje mesto na šampionatu svetu, baš kao što se dogodilo sa Nemcima koji su dobili vajl-kard posle odustajanja Australije. Ukoliko se bude gledalo po svetskoj rang listi, kao šte se gledalo kod odluke oko "pancera", naš tim zauzima četvrtu poziciju i najbolje je plasiran od svih selekcija koje se nisu plasirale na SP.

Međutim, ukoliko se bude gleda plasman na poslednjem Svetskom šampionatu tu smo drugi, a ispred nas su Mađari, tako da bi mogli na taj način da odemo na planetarnu smotru samo u slučaju da obe reprezentacije sa Arabijskog poluostrva odustanu od takmičenja.

- Ne radujem se što je neko odustao od takmičenja, jer to je sportska stvar, takmičarska, izborena na terenu. Međutim, ako je već tako naravno da ćemo pratiti situaciju i pokušati da budemo ti koji će da dobiju šansu. Možda je sportsko rešenje i nek kvalifikacioni turnir, ali ako se budu koristili neki drugi parametri, onda apelujemo da to bude rang lista IHF-a - rekao je ovim povodom pri čovek RSS, Velimir Marjanović za "Sport".

Odluka o tome ko će umesto Bahreina i možda UAE, biti učesnik ili učesnici prvenstva sveta biće doneta na sastanku 21. novembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sokobanjac

    8. novembar 2014 | 14:15

    Drago mi je zbog Srbije,ali evo dokaza koliko je politika umesana u sport.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA