Sitiju samo bod protiv KPR-a, Junajted jedva savladao Kristal Palas, Sautempton ne posustaje! (VIDEO)

"Crveni đavoli" slavili minimalnim rezultatom protiv Kristal Palasa*Sautempton pobedio Lester rezultatom 2:0, Tadić odigrao svih 90 minuta*U Londonu je utakmica između KPR-a i Mančester Sitija završena rezultatom 2:2

  • 0

Čelsi i Dijego Košta su nezaustavljivi ove sezone, a to je na svojoj koži osetio i ove godine očajni Liverpul. Gosti iz Londona su uspeli da preokrenu rezultat i stignu do pobede u velikom derbiju 2:1.

Centralna figura ovog meča je sigurno bio defanzivac "plavaca" Geri Kejhil koji je kumovao pogotku Liverpula, zatim je postigao gol, a na kraju je u poslednjim minutima lopta pogodila njega u ruku, ali je sudija odbio da svira jedanaesterac za domaćina.

"Crveni" su krenuli mnogo bolje, sa mnogo agilnosti i više želje u napadu, a to im je donelo prednost kada je Emre Čan u svom prvom šutu u okvir gola u Premijer ligi savladao Kurtou, ali je lopta na svom putu pogodila pomenutog Kejhila i promenila pravac.

Nije prošlo ni pet minuta od toga, a gosti su stigli do izjednačenja i to preko svog defanzivca, kada se posle velike gužve u petercu lopta odbila do njega, a on je sa svega nekoliko metara snažno šutirao, a iako je Minjole odbranio, ipak je bio u golu sa loptom i ona je prešla gol liniju, a sudija je pokazao na centar.

Pobedu "plavcima" je doneo sjajni Dijego Košta posle odlično odrađenog kontra napada, a Brazilcu sa španskim pasošem je ovo bio deveti gol na devet mečeva u Premijer ligi. Međutim, trenutak oko koga će se polemisati se dogodio tri minuta pre kraja, kada je lopta posle udarca Stivena Džerarda na putu ka golu pogodila Kejhila u ruku i to je bio čist jedanaesterac, ali je sudija samo odmahnuo rukom i tako oštetio domaćina.

Posle šest mečeva, Mančester junajted uspeo je da sačuva svoju mrežu i uz to da pobedi. "Crveni đavoli" su na "Old Trafordu" slavili minimalnim rezultatom protiv Kristal Palasa, a jedini pogodak postigao je Huan Mata u 67. minutu. Ipak, i pored ovoga treba napomenuti da su izabranici Luis Vana Gala ponovo bili ispod nivoa koji se očekuje od fudbalera Mančester junajteda.

Sautempton ne dozvoljava Čelsiju da se značajno odlepi. Izabranici Ronalda Kumana na svom terenu su pobedili Lester rezultatom 2:0 i tako ostali na četiri boda zaostatka za "plavcima". Oba pogotka postigao je Šejn Long u drugom poluvremenu, a srpski reprezentativac, Dušan Tadić odigrao je svih devedeset minuta.

U poslednjoj utakmici koja je odigrana u subotu, KPR i Mančester Siti u odigrani nerešeno rezultatom 2:2. Domaća ekipa je dva puta imala vođstvo, ali je aktuelni šampion uspe da stigne do boda zahvaljujući Serhiju Agueru. Na utakmici je viđena i jedna komična situacija, kada je iz bizarnih razloga poništen gol "policajcima".

Premijer liga, 11. kolo:

Subota

Liverpul - Čelsi 1:2

(Čan 9 - Kejhil 14, Košta 67)

Barnli - Hal 1:0

(Barnes 50)

Mančester junajted - Kristal Palas 1:0

(Mata 67)

Sautempton - Lester 2:0

(Long 75, 80)

Vest Hem - Aston Vila 0:0

KPR - Mančester Siti 2:2

(Ostin 21, Demikelis 76ag - Aguero 32, 83)

Nedelja

Sanderlend - Everton 14.30

Totenhem - Stouk 14.30

VBA - Njukasl 14.30

Svonsi - Arsenal 17.00

Tabela: Čelsi 29, Sautempton 25, Mančester Siti 21, Vest Hem 18 Arsenal 17 (-1), ... Lester 9, KPR 7 (-1), Barnli 7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA