ĐOKOVIĆ VS PONOS HRVATSKE 11-0: Noletova istorijska pobeda u Londonu!

Novak Đoković savladao je Marina Čilića rezultatom 6:1, 6:1 u prvom kolu grupe A završnog Masters turnira u Londonu*Ovo je najkraći meč u istoriji ovog turnira

  • 46

Novak Đoković trijumfalno je započeo završni Masters turnir u Londonu. Srpski teniser je u prvom kolu grupe A savladao Marina Čilića rezultatom  6:1, 6:1. U ovoj grupi je ranije u ponedeljak Stanislas Vavrinka pobedio Tomaša Berdiha identičnim rezultatom. Novak u narednom meču igra protiv Vavrinke u sredu.

Bio je ovo 11. duel Đokovića i Čilića i 11. pobeda srpskog tenisera. O samoj igri srpskog tenisera dovoljno govori činjenica da je od sedam gemova koliko je odservirao Hrvat, Đoković napravio čak šest brejkova i odigrao najkraći meč (56 minuta) u istoriji završnih Masters turnira u Londonu. Ovom pobedom, Novak se značajno približio očuvanju prvog mesta do kraja godine, s obzirom da su mu potrebne još dve pobede.

TOK MEČA

Iako je delovalo da je u kontra ritmu krenuo meč, Novak je već u trećem gemu uspeo da oduzme servis protivniku. Brejk mu je doneo sigurnost, pa je Đoković podizao nivo igre u prvom setu i uspeo da još dva puta oduzme servis Čiliću (peti i sedmi gem) i tako obezbedi vođstvo u setovima. Treba reći i da je srpski teniser sjajno servirao u prvom setu - ubacivao je prvi servis 65 %, a imao 10/13 (76%) osvojenih poena kada ubaci prvi servis.

Novak je drugi set sjajno otvorio. Odmah je napravio brejk i poveo sa 2:0 (ukupna serija od 8 gemova zaredom osvojenih), ali je odmah usledio ribrejk. Ipak, najbolji teniser sveta je momentalno u narednom gemu uspeo da ponovo oduzme servis Čiliću i da tako utaba put ka pobedi. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA