Ovo je 11 stvari za koje Bjeković optužuje Đurića i traži da ode!

Grupa koju predvodi nekadašnji čelnik crno-belih poslala je zahtev za održavanje vanredne Skupštine kluba, ali i iznela stvari zbog kojih traži da se sadašnji predsednik kluba povuče sa te funkcije

  • 11

Partizanu predstoje burni dani kada su u pitanju promene u rukovodstvu. Iako se zna, ali ne i pouzdano, da će Dragan Đurić napustiti mesto predsednika u decembru, druga struja "opoziciona" koju predvodi Nenad Bjeković krenula je u napad na njega.

Oni su, kako prenosi "Žurnal" poslali zahtev za održavanje vanredne Skupštine kluba, a u njemu su izneli 11 tačaka zbog koji aktuelni prvi čovek kluba iz Humske mora da ode sa funkcije kou obavlja:

1. Zato što sednice Skupštine kluba nije zakazivao u rokovima predviđenim Statutom i propisima.

2. Zbog toga što upravni odbor kluba nije formirao u skladu sa Statutom kluba i omogućio da se na taj način vrši kontrola svake eventualne samovolje predsednika kluba, tako što je broj imenovanih članova UO značajno manji od propisanog.

3. Zbog toga što Skupština i javnost nemanju nikakava saznanja o tome koliko je novca klub zaradio od transfera igrača, a koliko je i gde potrošen sav taj novac.

Dragan Đurić

4. Zbog toga što Skupština i javnost ne znaju kako je došlo do toga da danas postoji veliki dug kluba.

5. Zbog toga što je nakon javnih istupa kategorički tvrdio da nije istina nešto za šta se kasnije ispostavilo da je apsolutna istina (recimo u slučaju Lazara Markovića), čime je potpuno narušio poverenje javnosti u reč predsednika kluba i naneo ozbiljnu štetu klubu.

6. Zbog toga što ne može ili ne sme da na stadion kluba u kome je predsednik ni na jednu jedinu tribinu (uključujući i zapadnu i istočnu), uđe bez značajnog fizičkog obezbeđenja, koje ga brani od navijača FK Partizan, što nije bio slučaj nikada u istoriji Partizana.

7. Zbog toga što nema lični ugled ni kod članova kluba, ni kod navijača, ni kod bivših fudbalera ili stručnjaka, ni u širokoj javnosti.

8. Zbog toga što nije u stanju da izađe ni sa problemima sopstvenih firmi od kojih je većina u ogromnim problemima i blokadi.

9. Zbog toga što predsednik kluba mora imati društveni ugled nezavisno od ugleda koji će steći na osnovu činjenice da je predsednik velikog kluba za koji navijaju milioni navijača, a ne obratno.

10. Zbog toga što osim nekoliko pojedinaca ne postoji doslovno niko ko će mu ukazati poverenje.

11. Zbog brojnih drugih razloga o kojima bi se moglo mnogo pisati, ali nema nikakve potrebe kod svih prethodno nabrojanih razloga.

Zahtev za vanrednom sednicom Skupštine kluba su potpisali 23 člana tog tela: Marko Vjetrović, Albert Nađ, Mile Rakić, Slađana Arambašić, Miloš Šaranović, Nenad Bjeković, Slavko Drljača, Nemanja Đorđević, Ilija Dražić, Koviljko Hajder, Dragan Šušnjar, Branko Vučićević, Vladica Kovačević, Bogdan Vukmirović, Nedeljko Kostić, Vladimir Rakočević, Zlatko Knežević, Milomir Gligorijević, Miloš Đuričić, Ivan Živanović, Miloš Ašanin, Predrag Simić, Branko Rašović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA