GORAN DRULIĆ: Fudbaler koga prate maleri kroz celu karijeru! (VIDEO)

Svojim potezima je oduševljavao Zvezdine navijače, protivnički golmani su se tresli pred njim, postao je najplaćeniji igrač u istoriji Saragose, ali je onda krenula njegova zla kob. Povreda na povredu se nizala, problemi sa trenerima i na kraju nije ostvario ono za šta je bio po fudbalskim kvalitetima predodređen

  • 10

Goran Drulić bio je možda i najtalentovaniji igrač svoje generacije, napadač sigurno, ali sreća tokom čitave karijere kao da nije bila na njegovoj strani. Sve to je nekako kulminiralo sada, po prestanku aktivnog bavljenja fudbalom, kada je doživeo tešku saobraćajnu nesreću u kojoj mu je bio ugrožen život, ali na svu sreću nije više u životnoj opasnosti.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde je na Marakanu stigao sa 15 godina iz rodnog Negotina i odmah pokazao kakav fudbalski biser se krije u njemu kada je u jednoj sezoni postigao 51 gol igrajući za mlađe kategorije. O kakvom talentu se radi dovoljno je reći da je sa 20 godina bio na pozajmici u Barseloni B, takozvanom kaljenju.

A onda se vratio među crveno-bele i njegova seniorska karijera je krenula uzlaznom putanjom. Tokom četiri godine činio je ubitačan tandem sa Mihajlom Pjanovićem, uterivao strah u kosti protivničkim golmanima, postigao 25 golova na 65 mečeva i sve je ukazivalo na to da je pred njim blistav fudbalski put ka zvezdama.

U leto 2001. godine odlazi u španski Saragosu i postaje najveće pojačanje u istoriji tog kluba, plaćen je 24 miliona maraka, ali u tom trenutku počinju svi njegovi problemi. Na jednom od prvih treninga pokidao je ligament kolena i umesto da u velikom stilu krene da trese mreže u Primeri, narednih pet meseci je proveo na oporavku od povrede.

To je dovelo do toga da izgubi mesto u napadu koje je bilo cementirano za njega i kreće njegova borba za status prvotimca, ali i sa novim povredama. Prvo doživljava povredu kolena i morao je na artroskopiju i ponovo van terena dva meseca.

Kada je ekipa ispala u Segundu očekivalo se da će on kao najplaćeniji igrač tima biti udarna igla ekipe, ali je usledila nova povreda na početku priprema za novu sezonu, kao i problemi sa trenerom Pakom Floresom koji nije voleo igrače sa Balkana, a i saigrači su ga izbegavali.

Tako je posle četiri neuspešne godine, tokom koje je odigrao samo 39 mečeva i postigao tri gola, došlo je vreme da digne sidro i preselio se u Lokeren gde je tokom sezone odigrao 13 mečeva i četiri puta zatresao mrežu. Posle toga je usledila selidba u grčki OFI gde je igrao dobro i na 41 meču postigao 13 golova, onda je otišao u Kavalu, gde se nije proslavio.

Na kraju se vratio u Španiju i igra za niželigaše i tu je završio karijeru 2012. godine. Međutim, njegov maler nisu bile samo česte povrede koje su ga pratile kao zla kob. Početkom 2008. godine bivši čelnici Zvezde Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković su uhapšeni zbog pribavljanja lične koristi prilikom Drulićevog transfera u Saragosu.

Navodno od sume za koju je prodat je bilo prijavljeno da je veći deo pripao njemu, ali nije, zbog čega je on bio svedok na suđenju, a na kraju i tužio klub i tražio isplatu dugovanja i još uvek se spori oko toga. Dakle, nimalo prijatna situacija za momka koji je bio "kralj Severa" i definitivno nije zaslužio sve što mu se događalo u životu.

Goran Drulić i Dragan Džajić

Nije bio prototip klasičnog fudbalera, na terenu je bio nemilosrdan prema protivničkim golmanima, oduševljavao je svojim asistencijama i driblinzima, a a van njega prilično povučen momak, koji ne voli da priča previše. Nedavno je počeo da pohađa Trenersku školu za PRO licencu i nadamo se da će je, kada se bude oporavio od nesreće koja ga je zadesila, i dobiti, pa da ga uskoro vidimo na klupi nekog od srpskih klubova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    12. novembar 2014 | 23:16

    ...pocevsi samo od toga da je igrao fudbal u fkcz,a ne u FK PARTIZAN,sta ces VECI MALER,BRUKU I SRAMOTU od te cinjenice..!!??..XXAAXXAA..Neki ljudi,jednostavno nemaju srece..Partizan-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

  • Paris

    13. novembar 2014 | 00:20

    Drula izdrzi!!

  • gggc

    13. novembar 2014 | 02:25

    On mi je bio jedan od omilenih igraca, iako sam grobar! Nisko teziste, jak, brz, tehnicki dobro potkovan, ma cudo igrac! Da ga nisu povrede pratile kroz cijelu karijeru sigurno bi igrao u jace klubove tipa atletika, valensije... Pozz za Drulu i zelim mu brz oporavak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA