NOVAK ZGAZIO VAVRINKU: Đokovića još jedna pobeda deli od očuvanja prvog mesta! (VIDEO)

Novak Đoković je slavio i u drugom kolu grupe A završnog Masters turnira u Londonu*Srbin je savladao Stanislasa Vavrinku rezultatom 6:3, 6:0

  • 15

Kakva teniska lekcija Novaka Đokovića Stanislasu Vavrinki. Srpski teniser odigrao je fenomenalan meč i savladao Švajcarca rezultatom 6:3, 6:0 u okviru drugog kola grupe A završnog Masters turniru u Londonu i na taj način došao na korak od plasmana u polufinale ovog takmičenja. Ranije danas u ovoj grupi Tomaš Berdih je pobedio Marina Čilića rezultatom 2:0, sa kojim Novak igra naredni meč. Za sada Novak ima dve pobede, a Vavrinka i Berdih po jednu.

Ovo je bio 19. duel ova dva tenisera, 16 pobeda najboljeg tenisera sveta i svojevrsna osveta za ovogodišnji poraz na Australijan Openu. Srbin je posle početnih 2:0 za Vavrinku prikazao svemirski tenis napravivši seriju od 12:1 u gemovima. Treba reći i da je Novaku potrebna još jedna pobeda na turniru kako bi obezbedio prvo mesto do kraja godine.

TOK MEČA:

Vavrinka je fenomenalno otvorio meč i uspeo da odmah na startu napravi brejk i povede rezultatom 2:0 kada je krenula strahovita serija Đokovića. Srpski teniser je uspeo da osvoji 17 vezanih poena, osvojio pet gemova zaredom i stigao do prednosti od 5:2. Do kraja seta oba tenisera su uspešno zadržali svoj servis, pa je Novak poveo sa 1:0.

Treba napomenuti da je Novak odlično servirao - 71% ubačenog prvog servisa (17/23 osvojenih kada ubaci prvi servis), ali i da je fenomenalno igrao kada je Vavrinka servirao - 17/30 osvojenih poena kada je Švajcarac izvodio početni udarac.

U drugom setu Novak je maltene brejkom koji je napravio u prvom gemu ugasio sve nade Švajcarca da bi mogao da se vrati u meč, a do kraja meča mu nije dozvolio nijedan gem.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teniser

    12. novembar 2014 | 22:50

    Dobar mec, steta sto Vavrinka nije mogao da dodje.

  • аконкагва

    12. novembar 2014 | 20:47

    Напред Ноле. Узгред, зашто овај турнир има само 7 играча?:) Јел стварно Чилић снима нови албум са омиљеним певачем, па није могао да дође на турнир?:)

  • Dejan B.

    12. novembar 2014 | 22:43

    Savršenstvo!! Ovakvu.igru ne može prikazati niko osim NOVAKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA