OČAJ ŽIVI I SRAMOTA: Novo brukanje fudbalera, Danci ponizili Srbiju! (VIDEO)

Katastrofalan poraz od Danske rezultatom 1:3 jasno nam šalje poruku da nismo za EURO 2016

Prazno je bilo na tribinama stadiona Partizan. Prazna je bila i igra fudbalera Srbije, koji su poraženi od Danske 1:3 u meču četvrtog kola I kvalifikacione grupe za EURO 2016.

Ekipa Danske koja nije imala imperativ pobede, koja je igrala bez trojice standarnih svojih igrača, koja je primila gol već u četvrtom minutu pokazala je karakter koji joj je i doneo preokret i važna tri boda u kvalifikacijama.

A Srbija? Klasika. Krenula lepo pa potpuno stala. Neshvatljivo. Bez žara, ideje, agilnosti. Na kraju ponižena. U Humskoj nije bilo navijača zbog onog drona od pre ravno mesec dana, ali gde je bio odgovor naših reprezentativaca?

Ostali smo sa jednim osvojenim bodom na tabeli. Da li se već sada opraštamo od još jednog velikog takmičenja? Ono što je sigurno da sada Francuska deluje mnogo, mnogo daleko...

Srbija - Danska 1:3

(Z. Tošić 4 - Bentner 60, 85, Kjar 62)

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Biševac, S. Mitrović, D. Tošić, Gudelj (od 65. A. Mitrović), Matić, Z. Tošić, Đuričić (od 46. Kuzmanović), Tadić (od 69. Marković), Lazović.

DANSKA: Šmajhel, Ankersen (od 70. Jakobsen), Kjar, Bjeland, Boilesen, Kvist, Vibe, Kalenberg (od 88. Rasmusen), Eriksen, Kron-Deli, Bentner (od 87. Poulsen).

Portugalija - Jermenija 1:0 (Ronaldo 72)

Tabela: Danska 7 bodova, Portugalija 6, Albanija 4, Srbija i Jermenija po 1.

Početak je delovao obećavajuće.

U četvrtom minutu, Đuričić je započeo akciju i prosledio loptu ka Gudelju, a ovaj je na sjajan način, petom u padu, usmerio loptu ka Zoranu Tošiću k'o na tacni za siguran gol iz situacije "jedan na jedan" sa Šmajhelom. To je bio deseti gol popularnog Bambija u dresu Srbije na ukupno 61 meču.

Svega nekoliko minuta kasnije smo mogli do drugog gola - centrirao je Tadić ka Đuričiću koji je sa desne strane neuspešno pokušao volej udarac, lopta je stigla do Lazovića koji je pokušao "makazicama". Odbranio mu je Šmajhel, a odbijenu loptu sa leve strane je pokušao da u mrežu ubaci Zoran Tošić, ali ipak je šalje pored druge stative.

Od tog momenta Danska preuzima stvar u svoje ruke. Preuzimala je lagano posed, a naš vezni red je do kraja poluvremena imao dosta problema da prenese loptu. Najbolje prilike su imali najpre Bentner, a potom Vibe, koji je iz neposredne blizine zamalo savladao Stojkovića.

Kako napretka u igri nije bilo ni u drugom poluvremenu, logično, stigla je bolna kazna za svega dva minuta.

U 60. minutu je Eriksen imao sve vreme ovog sveta da pretrči do momenta kada je šutirao u Stojkovićev gol - naš čuvar mreže je odbranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Bentner i lako pogodio našu mrežu.

Ali za potpuni mrak u Humskoj pobrinuo se Kjar posle samo dva minuta, glavom, usamljen na drugoj stativi.

Uspeo je potom Lazović da svojim šutem zatrese prečku Šmajhelovog gola, ali je Ankersen uspeo da u istom minutu pogodi stativu Stojkovićevog gola.

Upravo je golman Makabija Haife sprečio veći debakl Srbije sa nekoliko fenomenalnih intervencija. Jer Danci su imali čak 17 šuteva ka golu, a od toga je sedam bilo direktno u okvir. Mi smo na drugoj stani imali skromnih pet šuteva, od toga dva u okvir.

Jezivo je bilo gledati kako Danci lako dolaze u pozicij za napad, kako naši igrači u poslednji čas uspevaju da zasmetaju.

Na kraju, Bentner je u 85. minutu, neometan, postavio konačan rezultat. Gol koji smo primili je bio klasično poigravanje sa izabranicima Dika Advokata.

I šta sad?

Razočaranje je ogromno. Verovali smo da će Dik Advokat uvesti neku novu snagu u ekipu koja puca od sjajnih imena. Verovali smo da će ti igrači pokazati sav svoj potencijal. Najavljivali su da će proradtiti srpski inat posle svega što smo doživeli na utakmici sa Albanijom.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 29. marta 2015. na gostujućem terenu protiv Portugalije.

Kako sada do Francuske?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    14. novembar 2014 | 21:03

    Jel Lazovic u prvih 11 samo da bi ga Djuric lakse prodao na zimu? Strasnooooo

  • David

    14. novembar 2014 | 22:28

    Fudbal nije za nas. Ubedljivo najgori!' Ziveo tole pod stare dane uziva da gleda partizan pevi na tabeli koji u evropi vredi 6-1 --uporedjeno samo sa turcima. O nemcima englezima spancima francuzima i portugalcima nesmem ni da pomislim!!! Hvala tole

  • Verni Delija

    14. novembar 2014 | 22:28

    Sramota, samo to imam da kazem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA