Argentinac koji je u Zvezdu došao kao veliko pojačanje, a razočarao je: Sam sebe bih nazvao Varkos! (VIDEO)

Ernan Barkos nastupao je u crveno-belom dresu u sezoni 2007/08, ali se po lepom ne seća tog perioda * Neću tužiti klub, šta bih imao od toga - zapitao se Argentinac

  • 5

Bivši napadač Crvene zvezde Ernan Barkos blista u brazilskoj Seriji A u kojoj je drugi strelac lige ove sezone! Argentinac u redovima Gremija postigao je čak 15 golova, a poslednji je dao u subotu uveče na okršaju sa Krisijumom.

Dok je boravio na Marakani, Barkos je na 21 meču postigao tri gola, pa nije ni sanjao da ga se navijači zvezde sećaju.

- Zar me se navijači sećaju? Neverovatno, bilo je to pre mnogo godina, a ništa nisam pokazao. Došao sam u Zvezdu sa željom da ostanem zauvek - rekao je Barkos za "Novosti" i dodao da nije znao da su ga navijači prozvali Varkos:

- Nisam znao za to, ali naravno da su me zvali tako. I sam bih sebe nazvao Varkos. Nigde nisam igrao tako slabo kao u Zvezdi. Drago mi je kada se prate moje igre, ali krivo mi je što nije bilo više mečeva kao onaj na kome sam postigao dva gola - seća se duela sa Banatom korpulentni Argentinac.

Šteta je što ružne uspomene preovlađuju.

- Salas, Molina i ja nismo dočekani na pravi način. Osećali smo se veoma loše, jer su nas neki igrači sabotirali. Ne svi, neki jednostavno nisu znali kako da pričaju sa nama i ustezali su se, ali bilo je onih koji nisu hteli da nam dodaju loptu. Ne sećam se više o kojim je igračima reč. Imao sam problem sa njim (Jestrovićem - sa kojim je Barkos imao fizički okršaj). Ali, to je bio jedinstven slučaj. Nisam se tukao sa ostalima, ali smo imali velike razlike u mišljenju. Sve to je mnogo uticalo na igru. Ako ti neko ne daje loptu, manje su šanse da ćeš postići gol. Ne žalim zbog sebe, snašao sam se ja posle. Žao mi je što su pojedinci igrali protiv klubi i divnih navijača - pohvalio je Argentinac Delije za "Novosti".

Zvezda bivšem napadaču iz Argentine idalje duguje novac, a Barkos bi i pored toga razmislio kada bi ponuda stigla sa Marakane.

- Neću tužiti klub, šta bih imao od toga? Razmotrio bih ponudu, zašto da ne? Nemam nikakva loša osećanja prema Zvezdi, čak ni prema tim igračima sa kojima sam imao problema. Ko zna zašto se tako ponašaju. Igrao sam posle sa jednim srpskim fudbalerom, Markom Zorićem. Sa njim sam imao odličan odnos, tako da ne stavljam sve Srbe u isti koš - zaključio je napadač koji je doživeo malo kasniji procvat.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA