Tošiću, Lolo, Raćo i Tomiću, brijače u ruke ili plaćate kaznu gazdi!

- Da li mislite da je ovo škola za imame? Vi ste sportisti. Treba da budete uzor mladima - rekao je predsednik Genčlerbirligija

  • 8

Predsednik turskog fudbalskog prvoligaša Genčlerbirligija zapretio je da će novčano kaznati svakog igrača koji ubuduće izađe na teren sa bradom.

Predsednik kluba Ilhan Kavčav rekao je da ga neki od njegovih fudbalera podsećaju na studente "neke islamske škole". Podsetimo, u ovom turskom kluba igraju četvorica srpskih fudbalera: Duško Tošić, Nemanja Tomić, Radosav Petrović i Milan Smiljanić.

- Imam 80 godina i brijem se svaki dan. Da li mislite da je ovo škola za imame? Vi ste sportisti. Treba da budete uzor mladima - rekao je Kavčav u intervjuu novinskoj agencji Dogan.

Genčlerbirligi će kazniti sa 9.000 evra svakog fudbalera koji izađe na teren sa bradom.

Kao loše primere, Kavčav je naveo hrvatskog trenera Bešiktaša Slavena Bilića koji je pustio bradu, kao i veznog igrača Sahana.

Kalčav je rekao da je predložio predsedniku Turske fudbalske federacije Jildirimu Demirorenu da se uvede zabrana nošenja brada u fudbalu.

- Rekao mi je da ne mogu da uvedu takvu zabranu jer im to UEFA ne bi dozvolila. Muka mi je od UEFA - rekao je Kavčav.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA