NOVAK DOTUKAO NADALA: Prvi put ima više para od Španca!

Najbolji teniser sveta uspeo je da pretekne Španca na drugoj poziciji liste tenisera po novcu koji su zaradili samo od uspeha na turnirima

  • 22

Novak Đoković je po još jednom parametru uspeo da nadmaši Rafaela Nadala.

Srpski teniser je osvojio Masters u Londonu, treći put uzastopno, a novčanom nagradom koju je dobio za ovaj uspeh uspeo je da prestigne Španca po zaradi na turnirima.

Najbolji igrač sveta je po novcu koji je u karijeri zaradio svojim uspesima na turnirima sada na drugoj poziciji, iza još neprikosnovenog Rodžera Federera. Srbin je trijumfom na završnom turniru sezone zaradio milion i 660 hiljada evra, čime je svoju zaradu uvećao na 57,8 miliona evra.

On je na ovaj način preskočio Nadala za oko 800.000 evropskih novčanica.

Ubedljivo prvi na ovoj listi je Švajcarac Federer koji je samo na turnirima uspeo da zaradi 70,7 miliona evra. Iza ove vodeće trojke nalazi se možda iznenađujuće Pit Sampras koji je do 2003. godine uspeo da skupi nešto više od 43 miliona, dok je na petom mestu Endi Mari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mj23

    17. novembar 2014 | 17:53

    @CH na zalost Srbija je puna bolesnika kao sto si ti. Ako je Nole bahat onda je Federer (svaka cast za tenisko umece ) najnasmejaniji lik ATP tura. Kakav god da je Nole on je NAS iz Srbije nista ukrao nije vec je jednostavno najbolji igrac planete poslednje 3 godine i stice RF po zaradama sa turnira, po sponzorskim ugovorima nece sigurno jer nije iz zapadnog sveta, ali je NAS i svaka mu cast, car, kralj.....

  • Vaga

    17. novembar 2014 | 13:51

    Bravo Nove, vala svaka ti dala!

  • Pera Kojot!

    17. novembar 2014 | 19:22

    Boli njih uvo! A vi se prepucavajte oko njih, a nema garant pas zasta ds vas ugrize! Ko I vecinu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA