RADOST I NEVERICA: Milunoviću "stala čuka", Sale Ilić očajan zbog promašaja

Strelac prvog gola oduševljen zbog gola na debiju. Lazar Marković očekivao da bude starter, tvrdi da bi bio strelac da nije srušen

  • 0

Kako je samo grmelo u svlačionici Zvezde posle meča... Burno su "crveno-beli" proslavili pobedu, a kakva je atmosfera u Zvezdi najbolje govore osmesi fudbalera posle meča dok su davali izjave u miks zoni.

Naravno, "najtraženiji" je bio čovek koji je "načeo" rivala i najavio trijumf - prvi strelac Zvezdinog proleća: Luka Milunović.

- Umalo "čuka" da mi stane od radosti kada sam dao gol! Ovo je pobeda kolektiva i već se okrećemo meču sa Borcem. Ništa nije gotovo, ali imamo lepu prednost pred revanš. Izvinjavam se i navijačima što im nisam bacio dres, ali obećao sam ga sestričini, koja ima dve godine i kojoj je danas bio rođendan. Zaboravio sam da kupim poklon, ali mislim da je ovo sasvim dovoljno - kroz osmeh je poručio jedan od ljubimaca Zvezdinih navijača.

Milunović se istakao golom, a njegov imenjak Milivojević - crvenim kartonom!

- Mislim da sam ipak napravio dobru stvar za moj tim. Znao sam da imam žuti karton, ali morao sam da pravim faul. Na kraju je sve dobro ispalo. Partizan je ipak jači od ostalih timova u Srbiji i znali smo šta nas čeka. Izvinjavam se i sudiji Mažiću što sam onako reagovao. Ipak, stigle su dobre vesti, pošto sam upravo saznao da se kazne iz kupa prenose na prvenstvo, pa ću moći da igram u revanšu - ne krije sreću Milivojević.

Nikola Mikić je sa kapitenskom trakom oko ruke bio jedan od oslonaca "crveno-belih"...

- Nismo pobedili već četiri godine i nije prijatno sa takvom serijom ući u meč. Zbog toga i ovoliko slavlje. Fenomenalan je osećaj biti kapiten ovim momcima. Drago mi je što smo prekinuli tu crnu seriju i što sam ja kapiten tog tima. Imali smo čak šest debitanata i nije im bilo lako da igraju pred ovakvim ambijentom. Moram da istaknem novajlije, koji su promenili mentalitet u svlačionici. Uneli su živost i zajedništvo u svlačionicu i to se vidi po rezultatima - hvali mlađe kolege Mikić.

Duško Tošić je pod injekcijama igrao meč, zbog povrede koju vuče već nekoliko dana.

- Možda igra nije bila na neko zavidnom nivou, ali smo odigrali srcem. Dali smo dva gola i napravili smo sjajan rezultat. Leteli smo po terenu u ovakvoj atmosferi. Ne brine me broj šansi Partizana! I mi smo u prethodnim derbijima igrali bolje i stvarali šanse, a oni pobeđivali - zadovoljan je Zvezdin štoper.

U taboru šampiona - tišina. Upravo onakva kakva je bila priprema meča u Ljutice Bogdana.

Retko se događa u modernom fudbalu da se propusti onakva šansa kakvu je imao Saša Ilić. Kapiten Partizana ne može da sumira utiske kako treba, jer non-stop premotava film ispred gola Bobana Bajkovića. Njegov gol mogao je "vodenicu" da okrene na Partizanovu stranu.

- Ne znam ni sam kako sam promašio onu šansu. Iskusnom igraču kao što sam ja takve stvari ne smeju da se dešavaju. Kada se ne realizuju takve prilike, poraz je neminovan. Jednostavno, imali smo toliko prilika tokom meča, da u večitom derbiju zbog toga jednostavno morate da budete kažnjeni.

Komentar Zvezdinih golova?

- Iz naših grešaka su tresli mrežu.

Prvi može da ide i vama na dušu?

- Nisam se nadao lopti u tom trenutku - kratko je rekao Saša Ilić.

Lazar Marković mimo očekivanja nije bio starter na meču. Ušao je dvadesetak minuta pre kraja i bio dovoljno opasan da iznudi crveni karton Luke Milivojevića.

- Da me nije faulirao, verovatno bih postigao gol - rekao je mlađani Marković.

Ušli ste tek u drugom poluvremenu?

- Nisam razočara zbog toga, ali jesam očekivao da budem starter na meču.

 

(Telegraf / A.Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA