Evo šta Delije kažu na ideju o Stankoviću kao Zvezdinoj zvezdi! (VIDEO)

Ko će bolje od njih samih znati da li bi legenda i bivši kapiten trebalo da se nađe u društvu igrača po kojima je Crvena zvezda postala prepoznatljiva, a koji su kasnije zaslužili laskavu titulu

  • 36

Dejan Stanković se u subotu na prijateljskoj utakmici između Crvene zvezde i Udinezea oprostio od dresa kluba u kome je ponikao i odakle je krenuo da gradi uspešnu fudbalsku karijeru.

Iako tribine Marakane nisu bile ispunjene, bilo je oko 15.000 navijača, oni su pokazali koliko vole najmlađeg kapitena kluba u istoriji, kada su mu tokom čitavog poluvremena pevali, a onda je usledio emotivan momenat za vreme pauze kada je otišao do severne tribine da se oprosti sa njima.

Nekadašnji igrač Intera i Lacija je od trenutka kada je debitovao u dresu tima sa Marakane za kratko vreme postao miljenik navijača koji i dan danas prepričavaju njegove poteze i golove u crveno-belom dresu.

Stanković je sigurno jedan od u poslednje vreme retkih fudbalera koji su potekli iz Ljutice Bogdana, a koji su ostvarili kako on reče fenomenalnu karijeru i proneli slavno ime kluba još jednom u svet. Zbog toga su mnogi onako razmišljali naglas i govorili o tome da bi on mogao da bude proglašen za sedmu Zvezdinu zvezdu.

Vođeni upravo njegovom bogatom karijerom, učinkom u crveno-belom dresu, ali i statusom koji ima kod navijača uputili smo se na Marakanu uoči početka njegovog oproštajnog meča i pitali navijače da li bi Dejan Stanković trebalo da bude proglašen za Zvezdinu zvezdu.

Ko će bolje od njih samih znati da li bi legenda i bivši kapiten trebalo da se nađe u društvu igrača po kojima je Crvena zvezda postala prepoznatljiva, a koji su kasnije zaslužili titulu Zvezdina zvezda - Rajka Mitića, Bore Kostića, Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona, Dragana Stojkovića Piksija i generacije iz Barija koja se okitila titulom prvaka Evrope 1991. godine.

Veliki broj onih koje smo pitali je dao potvrdan odgovor i smatra da je Stanković to zaslužio svime što je uradio za klub. Podsetimo, da je on najmlađi kapiten u istoriji kluba, a do debija Luke Jovića bio i najmlađi strelac kluba, kao i najmlađi debitant u Večitim derbijima, a za vreme boravka na Marakani postigao je 30 golova na 25 utakmica.

Šta vi mislite, treba li Stanković da ponese titulu sedme Zvezdine zvezde?

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    20. novembar 2014 | 23:22

    Skidam kapu Dekiju za ono sto je uradio u Interu i Laciju,ali u Zvezdi ne moze da zasluzi status Zvezdine Zvezde jer Zvezda u njegovom vremenu nije imala znacajan uspeh.i ktatko se zadrzao. Dejan Savicevic je igracina za njega i osvojio je sa Zvezdom sve i bio je u tom momentu najbolji igrac u evropi i nema status Zvezdine Zvezde.Za mene je Savicevic najveca Zvezda koja je igrala u Zvezdi

  • ivan

    20. novembar 2014 | 23:59

    Dejan Savicevic je taj koji treba da bude Zvezdina zvezda.Ogresili su se i njega puno,a on je ispao smeker kad su ga pitali sta misli ko treba da bude a on je rekao cela generacija iz Barija.Mislim da je Dejo medju tri najbolja kaja su ikad igrala u Zvezdi.I starije generacije to kazu!!

  • Zvezdino dete

    20. novembar 2014 | 23:57

    Ako Savicevic nije proglasen jos uvek za Zvezdinu zvedu onda sigurno ne moze ni Stankovic!A u tekstu pise dao 30 golova na 25 utakmica vam pameti.Ne moze kao prvo osvojio je 1 titulu i to u sezoni u kojoj je debitovao i odigrao 7 utakmica sto je premalo za neki doprinos tituli.Naredne dve osvojili su Obilic i partizan a onda je otisao u Lacio.Ako Savicevic koji se popeo na krov evrope i sveta 91 i bio 3 prvak Jugoslavije nije proglasen onda nikako ne moze ni Stankela.Inace Savicevic je 6 Zvezdina zvezda posto onu lakrdiju Lukicevu ne priznajem.Treba se drzati istorije koja je stvarana od 45 zna se sta je Zvezdina zvezda a to nije sigurno 30 igraca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA