Maradona i Mesi nisu jedini: Najbolji potezi rukom u istoriji fudbala! (VIDEO)

Pogledajte neverovatne golove, odbrane i gluposti koje su fudbaleri, ali i fudbalerke pravili rukama tokom istorije

  • 0

Lionel Mesi i Dijego Maradona sigurno su fudbaleri čiji su golovi rukom najpoznatiji. Ipak, u istoriji fudbala viđeno je još dosta neverovatnih poteza rukom.

Pogledajte šta su sve fudbaleri, ali i fudbalrke bili u stanju da urade:

Republika Irska je bila nadomak Svetskog prvenstva, ali je Tjeri Anri rukom uspeo da pomogne Francuskoj da se kvalifikuje za Mundijal u Južnoj Africi.

Možda se ne sećate Frederika Makede u dresu Mančester junajteda, ali pogledajte kako je postigao gol za "crvene đavole" u pobedi nad Čelsijem.

Jedan od najbizarnijih penala u istoriji fudbala viđen je na utakmici ženskih mladih reprezentacija Nemačke i Južne Koreje, kada je Jeong Jeonga uhvatila loptu u ruke misleći da je lopta napustila granice igre.

Pogledajte kako je na utakmici između Čelsija i Arsenala, Aleks Okslejd Čemberlejna rukom sprečio pogodak "plavaca", a Andre Mariner pogrešio i pokazao crveni karton Keronu Gibsu.

Piter Abrahmson je na utakmici između Orgritea i Hamarbija dobio crveni karton već u prvom minutu, kada je dirao loptu rukama van šesnaesterca.

Legendarni napadač Real Madrida, Raul postigao je na veoma spretan način pogodak rukom protiv Lidsa.

Na utakmici između Njukasla i Aston Vile, Stiven Tejlor je fenomenalno spasao svoj pogodak, ali je koristio ruku. Defanzivac Njukasla je zasmejao ceo stadion kada je pokušao da ubedi sudiju da ipak nije igrao rukom.

Abel Ksavijer je bio poznat po svom unikatnom stajlingu, ali će ga mnogi pamtiti i po ovoj "intervenciji" na Evropskom prvenstvu 2000. godine.

Pogledajte kako je Luis Suarez spasio Urugvaj eliminacije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Pol Skols nije imao mnogo ispada u karijeri, ali njegov potez kada je rukom postigao pogodak protiv Zenita i dobio crveni karton jedan je od retkih.

Novi neverovatan potaz dolazi nam iz ženskog fudbala. Na utakmici između Australije i Ekvatorijalne Gvineje, igračica Gvineje, Bruna uhvatila je loptu u ruke u svom šesnaestercu.

Evo kako se Luis Fabijano poslužio rukom kako bi postigao pogodak na Mundijalu u Južnoj Africi.

Tim Hauard je protiv Čelsija uhvatio loptu van šesnaest metara, ali sudija je napravio previd.

Luis Suarez je poznat kao osoba koja se koristi svim sredstvima da postigne pogodak, a tako je bilo i na utakmici između Liverpula i Mansfilda.

Za kraj podsetite se i kako su izgledali legendarni golovi Mesija i Maradone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA