KONAČNO! Ivanu Bogdanovu zabranjeno prisustvo na utakmicama Srbije!

Poznatom navijaču je izrečena mera zabrane prisustva na mečevima Srbije još ranije, ali kada se igrao duel sa Albanijom nije bila pravosnažna, potvrdio je komesar za bezbednost FSS, Milivoj Mirkov

  • 43

Ivan Bogdanov je postao oličenje huliganizma u Srbiji kada je 2010. godine tokom utakmice Italija - Srbija u Đenovi bio jedan od glavnih izazivača dobro poznatih nereda, a četiri godine kasnije, tokom haosa na meču Srbija - Albanija, ponovo se našao na terenu.

Njegovo prisustvo je sigurno doprinelo da UEFA odluči da drastično kazni Fudbalski savez Srbije, ali po najavama, Bogdanovu neće više biti dozvoljeno da prisustvuje mečevima reprezentacije.

- Bogdanu je izrečena mera zabrane prisustva na mečevima Srbije još ranije, ali kada se igrao duel sa Albanijom nije bila pravosnažna. Rekao bih da Bogdanov nije najveći problem nasilja na napim stadionima. Treba posmatrati šire, kako da rešimo problem. Ponekad kaznene mere mogu da budu blaže, ali efikasnije - rekao je "Alou" Milivoj Mirkov, komesar za bezbednost FSS.

Nije u moći saveza da nekome zabrani da prisustvuje meču.

- Sve je to u nadležnosti pravosudnih organa. Organizator, po pitanju izricanja zabrane, nema nikakve opcije. Mi kao organizatori meča ne možemo čak ni od pravosudnih organa da tražimo da se u vreme odigravanja utakmice određeno lice javi u najbližu policijsku stanicu. U nekim državama zakonski je omogućeno i da klub izrekne zabranu prosustva huliganima, ovde još ne - naglasio je Mirkov.

Ostaje još nejasno da li će Bogdanov moći da prisustvuje ostalim sportskim priredbama, poput utakmica Crvene zvezde, čiji je navijač.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxy

    19. novembar 2014 | 08:07

    A sto samo na utakmice Srbije....taj treba dobiti dozivotnu zabranu za posetu bilo kakvog spotrskog nastana....bez razlike dali je reprezentacij ili klub zbog ispada takvih navijaca uvek gube drzava,klub,sport,sportisti,pravi navijaci i ljubitelji sporta.

  • N

    19. novembar 2014 | 09:40

    On nije nikakav poznati navijač, nego je poznata budala koja je osramotila moju zemlju i moj narod.

  • Сима

    19. novembar 2014 | 09:18

    Свака част нашем правосуђу,доказали су да је био у Ђенови пре четири године и да нас је коштао одласка на Евро 2012.Тешко је било утврдити чињенице на основу получасовног снимка.Да је снимак трајао 15 минута требало би им 8 година!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA