Fors Indija kažnjena 800.000 evra

Tim iz Silverstona izgubio u intelektualno-imovinskom sporu sa kompanijom za automobilski dizajn i zapao u još veće finansijske probleme

  • 0

Britanski Visoki sud kaznio je ekipu Fors Indije sa više od 800.000 evra za neplaćene takse kompaniji za automobilski dizajn Aerolab.

Ova sankcija je deo presude u intelektualno-imovinskom sporu između Fors Indije, Aerolaba i tima Katerhama. Katerham je 2009. godine započeo saradnju sa Aerolabom, nakon što je kompanija odlučila da raskine ugovor sa Fors Indijom zbog neisplaćivanja nadoknade.

Aerolab je tužio Fors Indiju za neisplaćivanje nadoknada, pre nego što je Fors Indija optužila njih za zloupotrebu poverljivih informacija.

Fors Indija je dobila 25.ooo evra preko ovlašćenja za prava intelektualne svojine. Ta prava su po mišljenju sudije bila "prečica" da bi se ubrzao inicijalni dizajn Katerhamovog bolida 2010. godine. Sudija je odbio žalbu Fors Indije da je došlo do "sistematskog kopiranja" njihovog dizajna, ističući da tim iz Silverstona nije uspeo to da dokaže.

Poznato je da kompanija Kingfišer Erlajnz koja poseduje Fors Indiju ne stoji najbolje sa finansijama. Avioprevoznik je objavio da će skratiti broj međunarodnih letova zbog štrajkova radnika kojima su neisplaćene plate. Još nije poznato koliko bi indijska ekipa trebalo da plati za sudske troškove.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA