Nadal istakao jednu činjenicu zbog koje je Novak broj 1!

Španski teniser smatra se nada da će ga povrede zaobići naredne sezone

  • 2

Španski teniser Rafael Nadal ocenio je da je Novak Đoković svojim kvalitetima zaslužio status najboljeg igrača sveta.

- Novak je fantastičan igrač. Zaslužuje mesto broj jedan i zbog činjenice da dugo nije imao nikakvu povredu, što je za jednog igrača od velike važnosti - rekao je Nadal.

Najbolji srpski teniser koji je osvojio završni Masters u Londonu, pošto mu je u finalu Rodžer Federer predao meč bez borbe, završio je godinu na prvom mestu, treći put u četiri godine.

Španski teniser koji je propustio završnicu u Londonu zbog operacije slepog creva nada se da će ga povrede zaobići naredne sezone.

Nadal planira da započne treninge u decembru, kada će startovati pripreme za odbranu titule na ATP turniru u Dohi u januaru.

- Nije ovo bila laka godina, naročito njena druga polovina, ali to je deo mog života i karijere i to prihvatam kao tako - rekao je Nadal u intervjuu Rojtersu.

Nadal je probleme sa povredama prvi put imao u januaru ove godine, kda je zbog bolova u leđima poražen u finalu Austraijen opena od Stanisalasa Vavrinke.

Nadal je uspeo na vreme da se oporavi za Rolan Garos na kojem je osvojio devetu titulu šampiona Otvorenog prvenstva Francuske u karijeri pobedom nad Đokovićem u finalu.

Ipak, Nadallovi problemi sa povredama nastavljeni su na Vimbldonu kada je izgubio u četvrtom kolu od tinejdžera iz Australije Nika Kirgiosa, pre nego što ga je povreda ručnog zgloba naterala da odustane od US Opena.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    19. novembar 2014 | 17:10

    Da napise i on nesto da ga ljudi ne zaborave.

  • Д .....мени је Надала жао

    19. novembar 2014 | 20:24

    Повреде ће бити док му не дозволе да поново користи оно што се несме. Велике корпорације и апетити АП тура су упропастили један нормалан развој једног нормалног младог човека

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA