Hrvatski huligani pušteni na slobodu, ali sport u EU je za njih zabranjen!

Grupa od 15 hrvatskih navijača koji su izazvali nerede i prekid utakmice Italija - Hrvatska čekaće početak suđenja na slobodi, ali im je zabranjeno da naredne tri godine prisustvuju bilo kom sportskom događaju u zemljama Evropske unije

  • 5

Šesnaest hrvatskih navijača koji su uhapšeni nakon nereda na utakmici Italije i Hrvatske na "San Siru" dobili su trogodišnju zabranu odlaska na utakmice na stadionima u Evropskoj uniji. Ovu odluku saopštila je milanska policija.

- Zabranjuje se pristup svim sportskim objektima u zemlji i drugim državama Evropske unije gde se igraju fudbalske utakmice - navodi italijanska agencija ANSA.

Hrvatske navijače još čeka izlazak pred sud u Milanu koji će ih suočiti s optužbama o izazivanju nereda i bacanju baklji.

Ova je odluka donesena u skladu sa zakonom "Daspo" koii je italijanska Vlada donela u sklopu borbe protiv porasta nasilja na fudbalskim stadionima. U borbu protiv huliganizam uključio se i Hrvatski fudbalski savez koji na svojim stranicama objavio fotografije izgrednika na San Siru uz poruku "Stanimo na kraj huliganima".

Inače, sva petnaestorica su u sredu puštena kući i na slobodi će čekati suđenje u Italiji, preneli su hrvatski mediji.

Portal index.hr prenosi informaciju hrvatskog konzulata u Milanu prema kojoj je nadležni sudija odlučio da "nema osnove za dalje zadržavanje u pritvoru petnaestorice hrvatskih državljana" i da će biti pušteni kući.

- Oni su dužni da se odazovu na sudsku raspravu za koju će termin biti određen naknadno, a preti im kazna od šest meseci do pet godina zatvora - navodi hrvatski portal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miske

    20. novembar 2014 | 10:22

    Bolje da vi navijaci radite nesto drustveno korisno... Ocigledno imate viska energije... Predlazem potrosite je na nesto pametnije...

  • lepaara

    20. novembar 2014 | 07:05

    SLOBODA NAVIJACIMA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA