Susret Boke i Rivera kakav nije igran 10 godina! (VIDEO)

U samo nedelju dana biće odigrana dva takozvana Superklasika, ali onaj prvi koji je na programu u noći između četvrtka i petka, svakako će biti poseban

  • 3

Goreće Buenos Ajres u narednih desetak dana! Razlog za to je jednostavan u samo sedam dana odigraće se čak dva Superklasika između Boke juniors i River Plejta, a prvi duel koji je na programu u noći između četvrtka i petka biće poseban.

Dva velikana argintinskog i svetskog fudbala igraju prvi meč polufinala Kopa Sudamerikana, a ono što je najinteresantnije jeste da je ovo prvi njihov međusobni susret posle deset godina u nekom od južnoameričkih takmičenja, bilo da je to Kopa Libertadores ili takmičenje u kome sada igraju.

Poslednji put ove dve ekipe su se susrele 2004. godine u južnoameričkoj verziji Lige šampiona i tada je bila uspešnija Boka koja je došla do finala.

Inače ove dve ekipe su se na međunarodnoj sceni srele do sada 24 puta, 10 puta je trijumfovala Boka, a šest pobeda je zabeležio River uz osam nerešenih rezultata. Naravno u Argentinskom šampionatu je situacija sasvim drugačija, gde je Superklasiko bio odigran 193 puta, a ponovo je uspešnija Boka sa 70 pobeda, dok River ima 63, a 60 mečeva su završeni nerešeno.

Revanš meč između ova dva tima planiran je za nedelju dana, odnosno, 27. novembra, a nema sumnje da će u tom periodu biti itekako uzbudljivo i da će među navijačima dva tima varničiti i na stadionu i van njega. Nadamo se samo da za razliku od prethodnih duela, ovoga puta neće biti ljudskih žrtava. Sve zamnimljivosti o ovom duelu možete pronaći OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • P.F.C.

    20. novembar 2014 | 19:47

    Derbi br.2 u svetu. Odmah iza naseg ..jel Grobari su No.1 na svetu...sedam ,osam mesta niko pa onda navijaci boke i rivera..ONLY YOU PFC

  • Ддаре

    20. novembar 2014 | 22:36

    Ел преноси неки канал

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA