Napretku se hrabrost nije isplatila, Partizan kaznio greške Kruševljana za +6 i jesenju titulu! (VIDEO)

Razlika u kvalitetu dva tima se videla upravo kod golova, tri greške gostiju i tri lopte su završile u njihovoj mreži. Crno-beli obezbedili prvo mesto na tabeli na kraju jesenje polusezone

  • 9

Pokušali su fudbaleri Napretka iz Kruševca da iznenade lidera napadačkom igrom na njegovom terenu, ali to im nije donelo rezultat, jer je Partizan trijumfovao 3:1 i osvojio jesenju titulu, odnosno, prolećni deo prvenstva će sigurno dočekati na prvoj poziciji.

Strategu "čarapana" i njegovim igračima trebalo bi čestitati na hrabroj igri u kojoj su želeli da se nadmeću sa vicešampionom Srbije na njegovom stadionu, što malo timova u JSL sme da pokuša. Oni jesu i izgubili su, ali im se mora odati priznanje na kuražnosti.

Ipak, razlika u kvalitetu dva tima se videla upravo kod golova, tri greške gostiju i tri lopte su završile u njihovoj mreži. Mora se pohvaliti odlična partija sve boljeg Nikole Ninkovića, kao i Škuletićev golgeterski učinak koji je i na trećem meču zaredom postigao gol.

Iako se očekivalo da s obzirom na kvalitet dva tima i poziciju na tabeli će ovaj meč biti igranje na samo jednu strane, već od prvog minuta takva teorija je pala u vodu. Gosti iz Kruševca su došli na stadion u Humskoj da se nadigravaju i to je bilo jasno od samog početka.

Oba tima su počela napadački to je doprinelo izuzetno uzbudljivom i zanimljivom prvom poluvremenu. "Čarapani" su bez pardona gledali da iskoriste svaku grešku doćaina i da zaprete Lukaču, a jedino što je nedostajalo bile su šanse i golovi.

Praktično do 36. minuta i pogotka Danka Lazović vredna pomena bila je samo prečka koju je pogodio Škuletić, a onda je usledio već pomenuti gol iskusnog napadača posle odličnog centaršuta Ninkovića koji je doneo prednost crno-belima, ali to nije obeshrabrilo goste da nastave sa napadima i pokušaju da dođu do izjednačenja.

Pokušavali su u drugom poluvremenu na sve moguće načine i preko krila i kroz sredinu i udarcem sa distance da dođu do izjednačenja, ali im to nije polazilo sa nogom, dok su izabranici Marka Nikolićs strpljivo čekali svoju šansu da stave tačku na ovaj meč.

Prvu takvu nije iskoristio mladi Ninković posle neuspela ofsajd zamke, ali zato drugu jeste Branko Ilić koji je postigao svoj prvi pogodak u crno-belom dresu. Svaku dilemu ukoliko je uopšte i postojala razrešio je Škuletić svojim 11 pogotkom ove sezone, a počasni pogodak za goste, koji su itekako zaslužili bio je delo N'Diajea u nadoknadi vremena.

Pomenimo još da su navijači Partizana tokom meča odali počast ubijenom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću i da su u jednom trenutku zapalili zastavu Galatasaraja čije su pristalice ubile simpatizera srpskog kluba.

PARTIZAN - NAPREDAK 3:0

(Lazović 36, B. Ilić 73, Škuletić 86 - N'Diaje 90)

Partizan: Lukač, Volkov, Ćirković, Stanković, B. Ilić (od 87. Kojić), Drinčić, Marković, Ninković (od 71. Živković), S. Ilić, Škuletić, Lazović (od 77. Luka).

Napredak: Popović, Frimpong, Janičić, Urošević, Cvetković, Gobeljić, Lazić, Stanojević (od 65. Dimitrov), Božović (od 74. Bajić), Trujić, N'Diaje.

JSL, rezultati i strelci 13. kola:

Subota

Rad - Vojvodina 0:0

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 0:0

Donji Srem - Spartak 1:1

Voždovac - Novi Pazar odloženo

Borac - Radnički Niš 0:0

Nedelja

Čukarički - Jagodina 0:3

(Jovančić 31, Šušnjar 67, Đurić 71)

OFK Beograd - Mladost Lučani 2:1

(Jovanović 6, Janković 8 - Živadinović 78)

Partizan - Napredak 3:1

(Lazović 36, B. Ilić 73, Škuletić 86 - N'Diaje 90)

Tabela: Partizan 34 , Crvena zvezda 28, Vojvodina 26, Čukarički 22, OFK Beograd 21, Novi Pazar 20, Mladost Lučani 17, Jagodina 17, Spartak 17, Rad 15, Donji Srem 15, Borac Čačak 11, Voždovac 11, Napredak 10, Radnički Niš 10, Radnički Kragujevac 7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karlos Arojo

    23. novembar 2014 | 18:54

    Gazi stokuuuu

  • Prejaki su za ovu ligu

    23. novembar 2014 | 19:58

    Ovo je normalno...plus 6 ili plus 16 je normalna bodovna razlika izmedju Partizana i bilo kog drugoplasiranog...moc je moc...

  • Milos

    23. novembar 2014 | 21:44

    Bravo momci, svaka cast. Odrzali ste cas fudbala ovim iz Napretka. Sale i Danko su jos jednom pokazali koliki su majstori na terenu. Sve cestitke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA