Srpski trener na klupi Banvita: Ovde nije kao u Istanbulu, meč s Partizanom nije rizičan!

Zoran Lukić ne očekuje probleme na meču Evrokupa, koji se igra svega četiri dana posle ubistva Marka Ivkovića u najvećem turskom gradu

  • 4
KK Partizan - KK Banvit, Zoran Lukić Foto: Marko Todorović

U Bandirmi, turskom gradu koji oko 300 kilometara udaljen od Istanbula, ne bi trebalo da strahujemo od bilo kakvih nemira i sukoba navijača pred meč Evrokupa između domaće ekipe Banvita i Partizana.

Ovaj meč je na programu samo četiri dana nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uoči utakmice sa Galatasarajem u Evroligi. Trener Banvita je srpski stručnjak Zoran Lukić, koji tvrdi da večerašnji meč ne bi trebalo da dobije epitet visoko rizičnog.

- Naravno, svima je žao zbog toga što se dogodilo i nikom nije prijatno. Ali verujte mi da ovde, kod nas u klubu, a čini mi se i u gradu, svi razmišljaju samo sportski - objašnjava Lukić za "Novosti", koji kaže da nije imao kontakt sa ambasadom Srbije.

- Niko nas tim povodom nije zvao, pa ni iz ambasade. Ovde u Bandirmi je sasvim drugačije nego u Istanbulu. Mi smo mali grad i, iskreno, ne očekujem bilo kakve probleme. U svakom slučaju, popričaćemo sa menadžmentom kluba, ali mislim da ova utakmica sa Partizanom nije meč visokog rizika. Koliko poznajem navijače Banvita, imaju sasvim drugačiji odnos prema sportu i rivalima, pa ne sme i neće da bude nikakvih problema - jasan je Zoran Lukić.

Trener Partizana Duško Vujošević poručio je da njegova ekipa u Tursku ne putuje da bi bilo koga izazivala.

Utakmica 7. kola E grupe Evrokupa između Banvita i Partizana igra se od 18 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a sto bi bilo?

    25. novembar 2014 | 09:38

    Kakve veze imaju Partizan i Banvit sa Galatom i Crvenom, njihov problem, njihova stvar s ko hoće da se " kolje" neka ide mimo sporta i Partizana

  • BHF

    26. novembar 2014 | 22:34

    Pa sto svi lete gore igrati i voditi klubove kad ih toliko mrze,prazne price

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA