U Tetovu tenzije, ali bez incidenata

Navijači Škendije koji su napali policajce pušteni na slobodu. Skandiralo se ujedinjenoj Albaniji, pucale petarde, ali je meč sa Vardarom odigran do kraja

  • 0

Bez incidenata i pobedom fudbalera Vardara protiv Škendije sa 1:0 (0:0) završen je derbi makedonskog šampionata u Tetovu, za koji se strahovalo da može da izazove međuetničke incidente.

Svih 90 minuta igralo se pod jakim policijskim obezbeđenjem, a na tribinama je bilo oko 7.000 navijača, koji su bacilli po neku petardu i povremeno skandirali "ujedinjena Albanija".

U međuvremenu je Sud u Tetovu potvrdio da su dvojica navijača Škendije iz grupe Balisti puštena na slobodu, uprkos tome što su dobili jednomesečni pritvor zbog napada na policajca pre desetak dana.

Odluku je doneo istražni sudija, jer, kako je naveo, nije bilo osnove za njihovo zadržavanje jer su svi svedoci ispitani i nema opasnosti da utiču na njih.

U nedelju se u Tetovu igra novi meč visokog rizika, gradski derbi između Škendije, za koju navijaju Albanci i Teteksa, koji podržavaju Makedonci.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA