VRATI MI MOJ LAPTOP: Ne biste verovali čime se bavio Markus Vilijams pre nego što se proslavio! (VIDEO)

Plejmejker Crvene zvezde je dok je igrao na koledžu bio uhapšen zbog prodaje ukradenih stvari što je moglo da mu ugrozi karijeru, a zbog toga su mu protivnički navijači skandirali "Gde je moj laptop?" Spasla ga je sopstvena majka na bizaran način - vređajući ga pogrdnije nego navijači!

  • 17

Plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams igrač je od koga strepe svi u ABA i Evroligi. Njegove lopte imaju oči, asistencije su mu neverovatne zbog čega je kupio srca svih onih koji navijaju za crvene-bele, a mnogi stručnjaci tvrde da je najbolji košarkaš koji je ikad igrao u Srbiji.

Ipak, košarkaški put ovog Amerikanca imao je mnogo uspona i padova, a na samom početku karijere postojala je mogućnost da je završi pre nego što je i počeo.

Naime, na koledžu Univerziteta Konektikat (čuveni UConn), čije je boje branio, Vilijams je uhapšen zbog pokušaja prodaje dva ukradena laptopa!

Sadašnji organizator igre crveno-belih i njegov saigrač Ej Džej Prajs, koji trenutno igra u NBA za Indijana Pejserse, uhapšeni su s ukradenom robom u avgustu 2005. Ovo je bio veliki šok za sve jer je Vilijams važio za dobrog momka, a njegovi roditelji su na sve načine sprečavali da dođe u kontakt s kriminalcima.

Osuđen je na 18 meseci uslovne kazne i morao je da odradi 400 sati društveno-korisnog rada. Međutim, to i nije bila tolika kazna koliku je mogao da mu odredi univerzitet i da na kraju propadne njegova čitava perspektivna košarkaška karijera.

Bio je glavni igrač ekipe koja je u to vreme bila tim broj 1 u SAD, a onda je sve moglo da padne u vodu.

Na njegovu sreću, na univerzitetu su imali razumevanja za ovaj ispad, pa je tako prošao s kaznom od 25 sati društveno korisnog rada i izbačen je iz studentskog doma i menzi sve do 20. avgusta 2006.

Takođe zaradio je dva semestra suspenzije tokom koje je smeo da ide na predavanja, ali je morao da se pridržava mnogih uslov. Ono najvažnije, bio je suspendovan iz košarkaškog tima do 17. decembra, a njegove stvari i fotografije su sklonjene iz svlačionice.

GDE JE MOJ LAPTOP?!

Na teren se vratio tek u januaru posle 11 propuštenih utakmica, što nas uvodi u zanimljiv odnos Markusa s gledaocima i navijačima nakon povratka na teren.

Zato što je bio vodeći igrač svog tima uvek sa nalazio na udaru protivničkih fanova, a ponekad i domaćih koji su mu u tim situacijama skandirali:

"Gde je moj laptop? Gde je moj laptop?"

I na to je Vilijams bio spreman, i to zahvaljujući svojoj majci koja se mnogo žrtvovala zarad njega i njegove karijere. Prvo je ostavila muža i 14-godišnju ćerku u Los Anđelesu da bi došla s njim na Istočnu obalu, ali ono što je uradila u njegovoj pripremi za povratak na teren je zaista neopisivo.

Znajući da će posle svega biti na meti navijača, počela je da se ponaša baš kao oni, samo da bi Markus stekao imunitet i "oguglao" na uvrede. Govorila mu je razne stvari i nazivala ga lopovom kod kuće konstantno, a na treninzima je bila još gora.

- Radila sam mu to svakog dana. Ušla sam mu u glavu, u uši, vičući kao da sam navijač na utakmici. Gde je moj laptop, ti lopove! - objasnila je Vilijamsova majka jednom prilikom, čime mu je verovatno spasila i karijeru.

VILIJAMSOVE ASISTENCIJE LJUDI NE MOGU NI DA ZAMISLE

Mnogi navijači uživaju u njegovim asistencijama, ali to se da jednostavno objasniti - rođen je da bude plejmejker. Još na koledžu su ga smatrali najuticajnijim organizatorom igre, a asistent trenera na Konektikatu ovako je opisao njegov talenat:

- Kad možete da dodajete preko celog terena, tri četvrtine terena, pola terena, s vrha kapice, o tablu, to su stvari koje čine dobrog pleja, a malo je takvih. Markus može da asistira na način na koji vi ne možete ni da zamislite u svojoj glavi.

Vilijams je bio drugi na listi najboljih asistenata u SAD sa 8,3 dodavanja po meču. Na kraju je zaigrao i u NBA ligi za Nju Džersi, Golden Stejt i Memfis, a učestvovao je i na Ol star meču rukija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA