Hitler je navijao za Šalke? A da li je Margaret Tačer za Liverpul?

Klub iz Gelzerkihena pored poraza od Čelzija, morao je da spasava obraz i zbog informacije da je najveći nacista u istoriji simpatisao popularne "rudare"

  • 0

Kao da Šalkeu nije bilo dovoljno muke posle poraza od Murinjove kaznene ekspedicije i "petarde" koju su primili. Pedantni Englezi iskopali su tekst koji je ugledni "Times" objavio 2008. godine i u kome je obrađivao temu "50 najgorih navijača u istoriji".

Među njima se kao fan Šalkea navodi ni manje, ni više do Adolf Hitler.

Nemci, međutim nisu mogli da pređu preko ove uvrede, pa su ekspresno odgovorili tiražnom ostrvskom listu, direktno se obraćajući uredniku. U pismu se navodi da ih poraz od Čelsija nije uzdrmao koliko tvrdnja da je najveći zlikovac 20. veka simpatisao Šalke.

PR služba kluba iz Gelzerkirhena spomenula je i studiju iz 2004. godine u kojoj je dokazano da Hitler nije navijao za njih, jer fudbaleri imaju krive noge i izbačena kolena, i da kao takvi nisu baš bili prototip "arijevaca".

Odgovor Times-u koji je sačinila PR služba Šalkea:

„Dragi Uredniče,

Vaš članak pod nazivom '50 najgorih poznatih fudbalskih navijača' objavljen 26. novembra je interesantno štivo. Do tada ni mi sami nismo znali da je Adolf Hitler bio slab na Šalke 04, a kamo li da je bio navijač našeg kluba.

Zanimalo nas je da otkrijemo šta je to navelo jedan respektabilan 'Times' da iznese takvu tvrdnju. Proverili smo, još jednom smo proverili nakon toga, istražili da li je rukovodstvo kluba u periodu od 1933. do 1945. godine nazvalo tribinu po 'Fireru', na primer, odgledali smo svaku epizodu serije 'Alo, Alo' kako bismo našli odgovor. I ništa.

U stvari, Hitler mora da je bio navijač iz fotelje jer se nije zamarao time da dolazi na naše utakmice, niti jednu od njih, čak ni kada smo igrali finale šampionata na njegovom kućnom pragu, na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Možda je samo bio prezauzet svojom genocidnom politikom...a, možda uopšte nije ni bio fudbalski navijač.

To je, uostalom, najmanje što dokazuje naučna studija koju je naš klub sproveo 2004. godine. Autori su analizirali teoriju da je Šalke bio šestostruki šampionat tokom Trećeg Rajha usled privrženosti Nacista. Rezultati su krajnje jasni: teorija je potpuna glupost. U najboljem slučaju, Nacisti su uživali i iskorišćavali veliku popularnost kluba koji se kotirao kao najbolji u zemlji još od 1927. godine.

Hitler lično to nikada nije činio iz dva jasna razloga. Kao prvo, fizionomija fudbalera sa svojim krivim nogama i istaknutim kolenima nije bila njegova ideja superiorne arijevske rase. Drugo, jeste posetio jedan fudbalski meč, tokom Olimpijskih igara 1936. godine, ali Nemačka je tada izgubila od Norveške. Maler!

Da zaključimo, Hitler je bio navijač Šalkea jer je naš klub za vreme njegove vladavine osvojio većinu titula, te je onda i Margaret Tačer zasigurno bila navijač Liverpula. Nažalost, nje nema na vašoj listi.

Srdačan pozdrav,

Gerd Vos

Šef Medija i PR tima

Šalke 04“

Pogledajte kako su Murinjovi ratnici demolirali Šalke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA