TEPIĆ PONOVO PROMAŠIO POBEDU: Partizan poražen od Banvita u Turskoj!

Imao je Partizan veliku šansu da trijumfuje na gostovanju protiv Banvita, ali je posle produžetka poražen rezultatom 90:85* Milenko Tepić promašio je šut u poslednjim sekundama regularnog dela iz veoma izgledne situacije

  • 21

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz u Evrokupu. Crno-beli su posle produžetka izgubili od Banvita u Turskoj rezultatom 90:85 . Imao je Milenko Tepić u poslednjoj sekundi regularnog dela šut za pobedu iz veoma izgledne pozicije, ali nije uspeo da pogodi. Posle ovog poraza srpski šampion ima veoma male izglede da se nađe u narednoj fazi Evrokupa, a u narednom meču dočekuje Hapoel u Pioniru iduće srede. 

Veoma dobru partiju u crno-belom dresu  uprkos promašaju u najbitnijem trenutku, pružio je Milenko Tepić sa 21 poenom, Luka Bogdanović je ubacio 18, a Edo Murić 16. Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Dragičević sa 20 poena, dok je Roland postigao poen manje.

Turci i Partizan maksimalno ispoštovali minut ćutanja za ubijenog Zvezdinog navijača! (VIDEO)

Zašto Mačvan nije otputovao u Tursku?

Banvit: Vejseloglu, Roland 19, Gečim 1, Kandan, Edž 4, Dejvis 14, Mehija 17, Veremenko 10, Simons 5, Dragičević 20, Mutaf, Ozer

Partizan: Tepić 21, Kuzeloglu, Murić 16, Marinković, Dalo, Milutinov 6, Gagić 10, Andrić 7, Milutinović 7, Glišić, Bezbradica, Bogdanović 18

Utakmica je veoma dobro otvorena napadački sa obe strane. Za nešto više od tri minuta oba tima postigla su po 10 poena, a briljirao je Vladimir Dragičević sa sedam poena, dok su u Partizanu lepe role imali Edo Murić i Milenko Tepić. Slično se nastavilo i u nastavku prve četvrtine, do samog finiša, . Dragičević je nastavio da muči crno-bele, koji su delovali veoma dobro u napadu  što im je omogućilo da budu u egalu sa domaćom ekipom.

Druga deonica donela je nešto ozbiljnije odbrane obe ekipe, a rezultatska klackalica se nastavila, sve do 15. minuta kada je Banvit otišao na plus četiri, da bi dva minuta pre kraja druge četvrtine turski klub imao i maksimalnih osam poena prednosti, ali su crno-beli otišli na poluvreme sa sedam poena zaostatka.

Partizan je odlično otvorio drugo poluvreme. Nakon što je uspeo da isparira u prva dva minuta, posle dve vezane trojke Mihajla Andrića, crno-beli su u 33. minutu prišli na samo minus jedan, ali je Banvit ponovo kaznio sve promašaje srpskog kluba i serijom 13:3 stigao do maksimalnih plus 11. Ipak, nakon tehničke greške Rolanda u finišu treće deonice, Partizan je uspeo da smanji zaostatak na minus četiri pred poslednji deo igre - 69:65.

Međutim, posle samo 45 sekundi igre u poslednjoj deonici, Partizan je izgubio dve lopte i Banvit je ponovo otišao na plus osam, ali je usledila serija 12 -4 crno-belih za izjednačenje šest minuta pre kraja, da bi poenima Milutinovića poveli dva minuta pre kraja.  Usledila je dramatična završnica, a sa nerešenim rezultatom i posedom Partizana se šlo u zadnji minut. Crno-beli su loše organizovali taj napad, pa je Banvit imao napad na 37 sekundi do kraja i promašio, da bi Tepić u poslednjoj sekundi iz veoma dobre situacije promašio pobedu crno-belih, pa je usledio produžetak.

U produžetku je viđena poprilično loša košarka i puno promašaja i svega pet poena u četiri minuta, a Bavite je u poslednji minut ušao sa minimalnom prednošću i tako je ostalo do 34 sekunde do kraja, kada je Roland poentirao za plus tri, a posle lošeg napada Partizana utakmica je rešena.

Evrokup 7. kolo grupa E:

Volgograd - Hapoel 69:67

Banvit - Partizan 90:85

Lijetuvos Ritas - Asesoft 18.00

Tabela: Lijetuvos Ritas 6-1, Banvit 6-1, Volgograd 4-3, Asesoft 3-4, Hapoel 1-6, Partizan 1-6.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoks

    26. novembar 2014 | 19:48

    A BRE TEPICU, PA TI ZAISTA VEZE NEMAS.

  • MikiGrobar

    26. novembar 2014 | 20:16

    Tepicu nisi vise za partizan.... valjda je logicno ici na polaganje I traziti 2+1 ili dva slobodnjaka a ti sutiras sa poludistance ito jedva si I tu loptu iskontrolisao.....

  • DELIJA ZAUVEK I GROBAR - SRBIN DO SMRTI!

    26. novembar 2014 | 20:28

    Јао Тепићу

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA