Da li Srbija dobija još jednog vrhunskog golmana? Austrija ga ne želi, braniće za "Orlove" (VIDEO)

Ukoliko uskoro ne dobije poziv od Fudbalskog saveza Austrije, talentovani Cican Stanković mogao bi da obuče dres "orlova"*Radovan Ćurčić je već želeo da ga pozove kada je bio selektor mlade reprezentacije

  • 25

Fudbalska reprezentacija Srbije uskoro bi mogla da dobije talentovanog golmana. U pitanju je dvadesetdvogodišnji, Cican Stanković (22), koji trenutno brani za Gredig.

Stanković je rođen 4. novembra 1992. godine u Ugljeviku, nadomak Bijeljine, da bi se 1997. godine sa porodicom preselio u Austriju, gde je krenuo da gradi svoju golmansku karijeru.

Njegov fudbalski put nije bio posut ružama, ali je preko nižih liga, zahvaljujući marljivom radu i verom u sebe uspeo da se probije do prve lige, gde je zasenio celu austrijsku javnost i postao jedan od najboljih golmana austrijske Bundeslige.

Ovo nije promaklo ni Austrijskom fudbalskom savezu, koji ima želju da Stanković jednog dana postane golman ove reprezentacije. Mladi golman ne krije da mu je to velika želja.

- Moja velika želja je da zaigram za austrijsku reprezentaciju. To bi trebalo svima da bude jasno, jer sam nastupao za mladu reprezentaciju Austrije. Trenutno sam spreman da sačekam svoju šansu, ali hoću da nastupam na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine. Hoću da sačekam, ali ne znam do kada ću imati - izjavio je Stanković.

Golman Grediga dodao je da postoji mogućnost i da zaigra za Srbiju, naročito što je trener "orlova" postao Radovan Ćurčić, koji je želeo da uputi poziv Stankoviću i dok je bio selektor mlade selekcije.

- Ponavljam, spreman sam da čekam, ali kada izgubim stpljenje, Srbija će postati veoma realna opcija. Naročito što je sada selektor Srbije postao Radovan Ćurčić, koji je hteo i da me zove u mladu selekciju - zaključuje Stanković.

Ovog perspektivnog čuvara mreže sigurno očekuje blistava karijera. Već sada je veliki broj evropskih klubova zaintereseovan za njegove usluge, ali je prema nekim navodima već dogovorio sve sa Salcburgom. U svakom slučaju, ukoliko ljudi u našem Savezu ne reaguje adekvatno i pravovremeno, mogli bi da ostanemop bez još jednog dobrog reprezentativca.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki-Śvabija

    1. decembar 2014 | 09:16

    Takvi nam netrebaju! Sta ce nam golman za kojeg je srbija samo drugi izbor? Za reprezentaciju se igra srcem! Moje misljenje, stojkovic nam je trenutno jedina opcija. Covek daje sve od sebe za srpsku reprezentaciju, a koliko puta nas je spasio u poslednjih par godina?!

  • Cica

    1. decembar 2014 | 08:54

    Manite se Krkica,Vidica i slicnih pustite decka da brani za svoju Austriju imamo mi Stojketa za jos desetak godina i malog Rajkovica da nastavi poslije...

  • Lik

    1. decembar 2014 | 08:57

    Idi bato brani ti tamo a kad te izda strpljenje ti dodji da pogledas neku utakmicu Srbije. Ne želimo mi takve u timu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA