Košarkaši Srbije generalnu probu pred Evrobasket 2015. imaju u Republici Srpskoj!

Svetski vicešampioni će odigrati dva istorijska meča protiv selekcije sa one strane Drine. Đilas i Spasojević potpisali sporazum dva saveza

  • 2
Doček košarkaške reprezentacije Srbije Foto: Telegraf

Čelnici Košarkaških saveza Srbije i Republike Srpske potpisali su u Beogradu sporazum o saradnji i najavili odigravanje utakmice dve reprezentacije u Banjaluci.

Ugovor su na Sajmu sporta potpisali Dragan Ðilas i njegov kolega iz Republike Srpske Boris Spasojević, a na osnovu Zakona o ratifikaciji sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između dve zemlje.

- Oduvek je bilo sjajno igrati protiv ekipa iz Republike Srpske, učinićemo sve da reprezentacije Srbije bude prisutna u Banjaluci uoči odlaska na Evropsko prvenstvo 2015. godine. Želimo nove asove i da nastavimo da ostvarujemo rezultate kao ovog leta u Španiji. Verujem da ćemo nakon ovoga imati još više uspeha - rekao je Ðilas.

Predsednik KSRS izrazio je zadovoljstvo zbog uspostavljanja saradnje.

- Zadovoljstvo mi je što sam u Srbiju i što sam u prisustvo ministara i selektora Ðorđevića potpisao sporazum. Dobili smo starijeg brata i razmenjivaćemo mlade igrače i stručna mišljenja. Verujem da će saradnja biti uspešna - rekao je Spasojević.

Selektor Srbije Aleksandar Ðorđević istakao je da je saradnja između saveza prirodna stvar u odnosima dve zemlje.

- Pratim košarkašku scenu u Republici Srpskoj, jer je to deo mog posla. Mladi igrači trebalo bi da prigrabe svaku šansu, ja sam bio oduvek za to, ali moraju da je zasluže ponašanjem i igrama na terenu. Saradnja između dva saveza traje već duže vreme i ovo je prirodan sled dešavanja - rekao je Ðorđević.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičih, državni sekrtar Predrag Peruničić i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šljiva

    28. novembar 2014 | 17:17

    Kada nema Ametikanaca zasigurno smo prvi, povratak Nedovica i Lucica u reprezentaciju ce ojacati sve nas!

  • Knajz Milos

    28. novembar 2014 | 14:33

    Odlicna stvar!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA