Nula Čelsija, Junajted konačno tamo gde bi trebalo da bude, Liverpul prekinuo crni niz na Džerardovu godišnjicu! (VIDEO)

Treći uzastopni trijumf "crvenih đavola" vratio ih u vrh tabele posle dugo vremena * Kapiten Liverpula proslavio 16 godina od svog debija u crvenom dresu pobedom njegovog tima * Nebeski skok Velbeka vratio Arsenal na pobednički kolosek

  • 0

Da li je ovo Mančester junajted konačno ušao u pobednički ritam? "Crveni đavoli" su pobedili Hal 3:0 i ostvarili treći uzastopni trijumf, kojim su se popeli na četvrto mesto na tabeli. Liverpul je konačno uspeo da prekine seriju poraza i minimalcem savlada Stouk na svom terenu. Svakako najveće iznenađenje dana je remi Čelsija sa Sanderlendom bez golova.

Junajted se konačno nalazi u delu tabele kome po svom imenu pripada. Luj van Gal je izgleda konačno uspeo da sklopi kockice i da tim zaigra onako kako on želi. Kris Smoling je posle velike gužve i pravog karambola u šesnaestercu gostiju doneo prednost domaćinu.

Pred kraj prvog poluvremena Van Persi je odložio loptu za Runija, a reprezentativac Engleske je iz punog naleta sa neki 18-19 metara pogodio sami desni golmanov ćošak za visoko vođstvo svoje ekipe, a konačnih 3:0 postavio je asistent kod drugog gola u 66. minutu sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Liverpul je uoči meča protiv Stouka imao katastrofalan niz od tri poraza u Premijer ligi i bio im je potreban trijumf iznad svega. Prvo poluvreme na "Enfildu" je bilo prilično nezanimljivo, a onda je domaćin stisao u nastavku, ali ni gosti nisu bili bezopasni.

Smenjivale su se šanse ispred oba gola, ali je one mnogo zrelije propuštala Rodžersova ekipa. Ipak, Glen Džonson je uz ogroman rizik i rasekotinu na glavi pet minuta pre kraja uspeo da ugura loptu u mrežu gostiju za veliko slavlje svojih navijača čime je upotpunio 16-godišnjicu Stivena Džerarda koji je na današnji dan debitovao za prvi tim kluba u kome je celu svoju karijeru.

Lazar Marković je proveo čitav meč na klupi.

Posle devet uzastopnih pobeda protiv Sanderlenda, prvoplasirani tim lige, Čelsi odigrao je nerešeno. Odolele su "crne mačke" na Murinjovoj četi, čime su pružile priliku Sautemptonu ili Sitiju da smanje zaostatak za "plavcima" na tabeli.

Arsenal se vratio na pobednički kolosek. Posle dva uzastopna poraza u Premijer ligi, "tobdžije" su  minimalnim rezultatom savladale na gostujućem terenu ekipu VBA.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Deni Velbek u 60. minutu posle sjajnog skoka i udarca glavom. Ovom pobedom, Arsenal se vratio u borbu za jednu od pozicija koje vode u Ligu šampionu.

Premijer liga 13. kolo:

Subota:

Vest Bromvič Albion - Arsenal 0:1

(Velbek 60)

Barnli - Aston Vila 1:1

(Ings 87(p) - Kol 38)

Liverpul - Stouk 1:0

(Džonson 85)

Mančester Junajted - Hal 3:0

(Smoling 16, Runi 42, Van Persi 66)

Kvins Park Rendžers - Lester 3:2

(Morgan 37 a.g., Fer 45, Ostin 73 - Kambjaso 4, Šlup 67)

Svonsi - Kristal Palas 1:1

(Boni 15 - Jedinak 25)

Vest Hem - Njukasl 1:0

(Kresvel 56)

Sanderlend - Čelsi 18.30

Nedelja:

Sautempton - Manečster Siti 14.30

Totenhem - Everton 17.00

Tabela: Čelsi 33(+1), Sautempton 26, Mančester Siti 24, Mančester junajted 22(+1), Vest Hem 21(+1).....KPR 11(+1), Barnli 11(+1), Lester 10(+1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA