Bajernu se ovo retko događa, Đurđić donosilac preokreta, pukla petarda u Leverkuzenu, het-trik Huntelara! (VIDEO)

Zanimljivo je subotnje popodne bilo u Bundesligi, a domaćini su dominirali * Srpski interacionalac nije psotigao gol, ali je bio najzaslužniji za preokret Augzburga protiv Hamburgera

  • 0

Slično kao i u prethodnom kolu tako su i u ovom bili raspucani timovi u Bundesligi. Domaćini su bili i više nego ubedljivi, a samo je Bajern pobedio na strani protiv Herte 1:0. Leverkuzen je strpao pet komada u mrežu Kelna, dok je Šalke dao četiri gola Majncu, a junak meča bio je Jan Klas Huntelar koji je tri puta matirao protivničkog golmana.

Šampioni Bundeslige ostvarili su rezultat koji im se retko događa u poslednje vreme u domaćem šampionatu. Posle dužeg vremena pobedili su minimalnim rezultatom, a strelac pobedničkog gola bio je Arjen Roben u 27. minutu.

Bio je to pogodak u njegovom stilu, posle odličnog duplog pasa koji je razmenio sa Levandovskim, a onda je usledio udarac iz daljine u desni ugao golmanovog gola, neodbranjiv za čuvara mreže ekipe iz Berlina.

Leverkuzen je ušao u fantastičnu formu, a to je potvrdio više nego ubedljivim trijumfom protiv Kelna 5:1. Prvo poluvreme nije ukazivalo na katastrofu gostiju, koji su poveli iz penala u 4. minutu, utakmice, ali je onda Belarabi u 26 izjednačio da bi u drugih 45 minuta usledila prava rapsodija domaćina.

Kalhanoglu je u 61. minutu ubio pauka iz slobodnog udarca za preokret, a onda je Drmić stupio na scenu sa dva uzastopna pogotka, a drugi je bio sjajan iz voleja, da bi tačku na meč stavio Belarabi u 90. minutu.

Šalke je takođe priredio zabravno popodne svojim navijačima i to u režiji Huntelara. Holanđanin je dva puta u prvom poluvremenu matirao golmana Majnca i najavio gostima šta ih čeka, a nadu da bi mogli da izbegnu poraz dao im je Okazaki u 44. minutu.

Ipak, bomba Trankilja Barnete u 54. minutu koja će sigurno konkurisati za gol kola rešila je sve dileme oko pobednika, da bi sedam minuta kasnije Huntelar po treći put na meču zatresao mrežu gostiju.

Augzburg je potvrdio odličnu formu trećim uzastopnim trijumfom, a otpor Hamburgera slomili su u drugom poluvremenu, zahvaljujući srpskom internacionalcu Nikoli Đurđiću koji je asistirao kod prvog pogotka i iznudio jedanaesterac.

Bundesliga, 13. kolo:

Petak

Frajburg - Štutgart 1:4

Subota

Bajer Leverkuzen - Keln 5:1

(Belarabi 26, 90, Čalhanoglu 31, Drmić 79, 88 - Leman 4(p))

Augsburg - Hamburg 3:1

(Altintop 50, Bobadilja 62, Verheg 70(p) - Van der Vart 45+1)

Herta - Bajern 0:1

(Roben 27)

Šalke - Majnc 4:1

(Hunatelar 9, 25, 61, Barneta 54 - Okazaki 44)

Verder - Paderborn 4:0

(Junuzovic 10, Selke 48, Bartels 50, Ajčiček 80)

Hofenhajm - Hanover 4:3

(Švegler 19, FOland 37, Polanski 59, Sule 63 - Štindl 43, 86, Hoselu 52)

Nedelja

Volfsburg - Borusija Menhengladbah 15.30

Ajntraht - Borusija Dortmund 17.30

Tabela: Bajern 33, Volfsburg 23(-1), Bajer Leverkuzen 23, Augsburg 21, Borusija Menhengladbah 20(-1)... Štutgart 12, Hamburger 12, Borusija Dortmund 11(-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA