Ovo Bundesliga dugo nije videla: Dortmund poslednji na tabeli (VIDEO)

Golom defanzivca Knohea u 12. minutu, Volfsburg savladao Borusiju iz Menhengladbaha u derbiju 13. kola Bundeslige

  • 2

Ovo Bundesliga dugo nije videla! Pre dve sezone bili su dvostruki šampioni, igrali su finale Lige šampiona, prošle sezone najbolji tim posle bajerna, ali Borusija Dortmund prolazi kroz košmar na početku ove sezone. Iako su već obezbedili drugi krug LŠ, Milioneri su u domaćem šampionatu posledni na tabeli.

Fenjer su preuzeli nakon poraza od Ajntrahta u Frankfurtu rezultatom 2:0. Već u 5. minutu Aleksandar majer je načeo goste koji su potom bili bolji rival, ali grešku odbrane u 78. minutu Seferović je realizovao za konačan rezultat.

U timu Dortmunda Subotić je odigrao čitav meč, Jojić je dobio priliku u drugom poluvremenu, kao i Aleksandar Ignjovski u timu Ajtrahta, ali tek u 90. minutu.

Fudbaleri Volfsburga savladali su na domaćem terenu ekipu Borusije Menhengladbah sa 1:0, a ovim uspehom ostali su na tabeli Bundeslige najbliži pratioci vodećeg šampiona Bajerna.

Gol odluke postigao je defanzivac Knohe još u 12. minutu, a osmom pobedom ove sezone Volfsburg zaostaje sedam bodova za liderom iz Minhena, dok je Borusija pala na peto mesto.

Volfsburg - Borusija Menhengladbah 1:0

(Knohe 12)

Ajntraht Frankfurt - Borusija Dortmund 17.30

Frajburg - Štutgart 1:4

Bajer Leverkuzen - Keln 5:1

Augsburg - Hamburger 3:1

Herta - Bajern 0:1

Hofenhajm - Hanover 4:3

Šalke - Majnc 4:1

Verder - Paderborn 4:0

Tabela: Bajern 33 boda, Volfsburg 26, Bajer Leverkuzen 23, Augsburg 21, Borusija Menhengladbah, Šalke i Hofenhajm po 20, Hanover 19, itd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA