MATIĆ REKAO ENGLEZIMA: Bombardovanje ću pamtiti ceo život! Ponosan sam što sam iz Srbije!

Srpski reprezentativac pričao je za medije na Ostrvu o svojim sećanjima na detinjstvo, ali i drugim stvarima iz svog života, kako na terenu, tako i van njega

  • 13

Srpski fudbaler Nemanja Matić polako postaje zvezda fudbala na Ostrvu. Momak koji je bio na marginama za vreme prvog boravka u Čelsiju, a onda eksplodirao u Benfiki što mu je kupilo ekspresnu kartu za povratak na "Stamford bridž" jedan je od najboljih igrača Premijer lige, a za mnoge najbolji igrač na svojoj poziciji na svetu.

Zato i ne čudi što se u poslednje vreme ostrvski mediji otimaju za intervju sa njim i žele mnogo više da znaju o njegovom životu, kako onom koji se odnosi na fudbal, tako i privatnim stvarima i njegovom odrastanju u Srbiji. Nakon što je pričao o svom povratku među "plavce" i tome da nije mogao da odbije Murinja, ali i o pevačima i pesmama koje najviše voli, sada je govorio o svom detinjstvu.

Kao i uvek medije na zapadu najviše interesuje život srpskih sportista za vreme bomdardovanja Jugoslavije 1999. godine, pa su to pitali i "Murinjovo čudovište".

- Nije bilo lako u Jugoslaviji u to vreme, bio je rat, ali ja sam bio mnogo mali i ne sećam se. Za mene je bilo najgore 1999. godine, kada sam imao 12-13 godina, a Amerika nas je bombardovala. Bilo mi je teško, jer nisam razumeo šta se događa oko mene. Pitao sam oca, ali ni on nije mogao da mi da odgovor, To je trenutak koji ću pamtiti čitavog života - rekao je Matić koji je dodao da ipak ima lepa sećanja na detinjstvo.

- Bilo je to dobro vreme. Išao sam  školu, igrao fudbal sa drugovima kao i sva druga deca. I dalje imam dobre prijatelje iz tog vremena. Srećan sam i ponosan što sam iz Srbije. Srbija je lepa zemlja sa dobrim ljudima i svi su tamo dobrodošli.

Srpski reprezentativac se lako uklopio u ekipu Čelsija, jer je pre svega već znao kako funkcioniše klub, ali dobro mu je došlo i poznavanje portugalskog jezika koji je naučio u Benfiki, jer je dosta njegovih saigrača i trener sa tog govornog područja.

- Fudbal je dobra stvar za učenje jezika. Živeo sam u Portugalu dve i po godine, ali to ne znači da znam dobro da govorim portugalski, ali ga odlično razumem. To je dobra stvar za mene jer osim trenera Murinja, ima i nekoliko brazilskih igrača u ekipi - Vilijan, Oskar, Ramireš, Košta. Shvatam sve njihove šale, tako da su veoma oprezni u mojoj blizini - kazao je Matić.

Iako igra u timu prepunom vrhunskih fudbalera koji su jedni od najboljih na svetu, za njega ipak nema dileme koji ga igrač najviše oduševljava.

- Eden Azar. On je fantastičan igrač, veoma važan za tim. U svakom trenutku može da napravi nešto dobro, postigne gol ili asistira. Uz to je i mlad i tek će napredovati i ima kvalitet da bude jedan od najboljih na svetu. Jaki smo na svakoj poziciji i zato je sjajno biti deo ovog tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даница Обрадовић

    1. decembar 2014 | 21:41

    Браво дечко! И треба да смо поносни што смо срби.

  • Radex

    1. decembar 2014 | 22:00

    To Brate !

  • deki

    1. decembar 2014 | 23:41

    Konacno da i pravi "Nemanja" u englesku udje!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA