Panatinaikos ostao bez bodova i navijača

"Zeleni" suspendovani zbog divljanja navijača, kažnjeni oduzimanjem tri boda i igranjem četiri utakmice na svom stadionu bez navijača

  • 0

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Grčke kaznila je Panatinaikos oduzimanjem tri boda i igranjem četiri utakmice na svom stadionu bez navijača, zbog incidenata na meču sa Olimpijakosom prošle nedelje u Atini. Taj meč, koji je bio prekinut u dva navrata, pre nego što je sudija poslao sve igrače u svlačionicu, biće registrovan službenim rezultatom 3:0 za Olimpijakos.

Atinski "zeleni" kažnjeni su i oduzimanjem dva boda za sledeću sezonu, a moraće da plate i novčanu kaznu od 252.000 evra zbog slabe organizacije utakmice. Rigorozne kazne deo su novog zakonu o sportu koji je usvojen u februaru u okviru borbe protiv nasilja na stadionima. Predstavnici Panatinaikosa najavili su žalbu na ovu kaznu.

Na prošlonedeljenoj utakmici najvećih grčkih rivala drugo poluvreme je kasnilo čak 45 minuta, jer su huligani gađali policiju bakljama, raketama i drugim pirotehničkim sredstvima. Utakmica je definitivno prekinuta devet minuta pre kraja, pri vođstvu gostujućeg Olimpijakosa od 1:0.

U neredima na Olimpijskom stadionu povređeno je 20 policajaca, a uhapšeno je više od 50 huligana. Morala su da intervenišu i tri vatrogasna vozila kako bi se ugasio požar na tribinama. Panatinaikos je ove sezone već odigrao jednu utakmicu pred praznim tribinama zbog incidenata koji su izazvali navijači.

Nakon ove kazne vodeći tim na tabeli Olimpijakos ima 10 bodova više od Panatinaikosa.

(Telegraf.rs / izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA