Formula 1: Meklaren najbrži i u Maleziji

Luis Hamilton dominirao na slobodnim treninzima u Sepangu, Mercedes uz rame Meklarenu, problemi za Ferari i Red bul

  • 0

Vozač Meklaren Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrža vremena na prva dva slobodna treninga za Veliku nagradu Malezije koja se u nedelju vozi na stazi Sepang u istoimenom gradu.

Popodnevni (po lokalnom vremenu) trening protekao je u potpunoj dominaciji Mercedesovih FO 108Z agregata. Drugo vreme postigao je bivši sedmostruki svetski prvak Mihael Šumaher u bolidu Mercedesa, treći najbrži bio je pobednik prve trke F1 šampionata i Hamiltonov klupski drug Dženson Baton, a četvrti rezultat ostvario je Niko Rozberg, Šumijev kolega u bolidu sa srebrnom strelom.

Hamilton je na prvom treningu bio za više od pola sekunde brži u svom najboljem krugu od najbližeg pratioca, svetskog šampiona Zebastijana Fetela, iza koga se plasirao Mercedesov dvojac Šumaher-Rozberg.

Roman Grožan iz Lotusa prikazanim na prvom treningu poslao je poruku "nevernim Tomama" da treće mesto na kvalifikacijama za VN Australije nije bila slučajnost. Uprkos problemima sa zadnjim krilom postigao je peto najbrže vreme na jutarnjem treningu.

Toro rosov Danijel Rikardo iznenadio je sve petim najbržim vremenom na popodnevnom treningu, plasirao se odmah iza dva Meklarena i dva Mercedesa, a ispred Ferarijevog Alonsa. Španac je na drugom treningu znatno popravio utisak s prve sesije, ali jasno je da će Ferari i u Maleziji biti daleko od najbržih ekipa.

Naročito se to odnosi na Felipea Masu koji je prvi trening završio na 13, a drugi na 16. mestu.

Kako trenutno stvari stoje, Hispanija bi mogla da propusti i trku u Maleziji, pošto su njeni piloti u prvoj sesiji bili izvan čuvenih 107% vremena pobednika. Ukoliko na kvalifikacijama ponove tako loše rezultate nećemo ih gledati u nedelju.

Popodnevna sesija je bila nešto bolja za De la Rosu, ali je Karthikejan zbog okretanja na stazi morao ranije da završi trening.

U subotu u šest po srednjoevropskom vremenu vozi se treći slobodan trening, a u devet časova na programu su zvanične kvalifikacije. Trka za VN Malezije vozi se u nedelju od 10.00 časova po našem vremenu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA